Actualitate

OMUL SĂPTĂMÂNII: Maria Cristea, meșter popular

Broderia pentru ea nu e doar o pasiune veche de peste 30 de ani, ci şi o afacere. Astăzi, aproape toţi artiştii îi poartă iile, iar oamenii care s-au stabilit cu traiul peste hotare îi comandă câte una, ca să aibă cu ei, departe, o părticică din Moldova.

Deşi are studii superioare în matematică şi cibernetică şi a muncit timp de zece ani în calitate de inginer-programator, s-a retras din acea activitate pentru a fi mai aproape de familie. Astfel, abilităţile în broderie, deprinse încă în copilărie, i-au fost de ajutor.

Maria Cristea a învăţat de mic copil să ţină acul în mână, fiind una dintre cele patru fete la părinți. Până în ziua de azi, meşterul popular păstrează prima sa rochiţă care a fost brodată de mama ei, o păstrează ca pe un talisman.

Maria Cristea a declarat în mai multe rânduri că îşi doreşte „să reanimez costumul autentictic popular”În 1994 a înființat „Casa Cristea”, unde în prezent împreună cu un grup de femei fac costume naționale pentru femei și bărbați.
Cu lucrările sale a participat la concursuri internaţionale în Italia, Rusia, România, Franţa, Germania.

Cu ocazia zilei de naștere, redacția ziarului TIMPUL îi dorește La Mulți Ani. Și fie ca lucrul mâinilor sale să lase cât mai multe flori și culori pe ii și în sufletele celor care-i apreciază munca.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *