Op-Ed. Putin trebuie să recupereze teritoriile pierdute sau Rusia va fi scufundată în conflicte interne

Putin a eliminat de pe agendă posibilitatea de a folosi arme nucleare tactice împotriva Ucrainei și a decis un atac masiv cu rachete, susțin surse din interiorul Kremlinului.
Ca răspuns la bombardarea podului din Crimeea, Putin a luat în considerare trei opțiuni.
Prima este de a lansa mai multe atacuri cu rachete împotriva infrastructurii ucrainene critice și a unui „centru de decizie” simbolic, cum ar fi clădirea parlamentului.
Al doilea, un atac masiv cu rachete împotriva infrastructurii civile și energetice și a clădirilor „centrului de decizie”, care a fost realizat,
Dar se știe că nicio rachetă nu a lovit vreuna dintre clădirile simbolice vizate. Motivul eșecului ar putea consta în eficiența apărării aeriene ucrainene sau în imperfecțiunea rachetelor rusești, care au ratat ținta cu o marjă mare.
Al treilea și ultimul avertisment este un ultimatum (aprobat de sovietici), urmat de un atac nuclear tactic de mică putere asupra podurilor de peste râul Nipru.
A doua variantă a fost acceptată ca fiind optimă și rezolvând problema (pentru o scurtă perioadă de timp) de a liniști electoratul său „nuclear” și ultra-patrioții, care au satisfacția de a se răzbuna pentru „simbolul călcat în picioare” și de a arăta anturajului său că liderul este încă la putere.
Cu toate acestea, mulți experți consideră că războiul din Ucraina este pierdut. Practic, nu este nimic de luptat. Escaladarea lui Putin este, în esență, inutilă și nu duce nicăieri decât la creșterea responsabilității pentru crime de război.
Iar situația în însăși gașca de guvernământ devine din ce în ce mai încinsă pe zi ce trece. Acest lucru este evidențiat, de exemplu, de scurgerea de informații potrivit cărora o persoană apropiată lui Putin a îndrăznit să-și critice șeful.
Acest lucru a fost raportat zilele trecute de Washington Post, citând rapoarte ale serviciilor de informații americane. Publicația susține că o persoană din cercul intim al lui Putin l-a criticat dur pe liderul de la Kremlin.
Nemulțumirea unui apropiat al lui Putin a fost cauzată de modul în care acesta a condus armata, precum și de greșelile celor care au condus campania militară, a declarat o sursă care are cunoștință despre acest subiect.
Numele persoanei care l-a criticat pe Putin este cunoscut de serviciile de informații, dar sursele nu l-au dezvăluit publicului.
Se presupune că, până de curând, oficialii ruși și membrii cercului său intim nu i-au dat lui Putin nicio veste proastă. Cu toate acestea, înfrângerile de pe front și mobilizarea parțială anunțată de „pahanul” de la Kremlin i-au înfuriat pe mulți ruși și au început să amenințe sprijinul lor necondiționat pentru Putin.
Cu toate acestea, după cum subliniază serviciile secrete americane, până în prezent Putin nu este pe punctul de a fi încercat să fie înlăturat.
Potrivit oficialilor din serviciile de informații, există o anxietate tot mai mare în rândul apropiaților lui Putin. „Evaluările noastre arată că aceștia sunt deosebit de obosiți de recentele pierderi ale Rusiei, de direcțiile greșite și de deficiențele militare majore”.
Potrivit unui oficial rus, poziția lui Putin în urma anunțului mobilizării este „precară”. „În toate aceste luni am auzit că jumătate din lume este de partea noastră. Dar nici Modi și nici Xi nu o susțin acum”, a spus el despre întâlnirea lui Putin de la Samarkand cu premierul indian Narendra Modi și liderul chinez Xi Jinping.
Un oficial european de rang înalt din domeniul securității a făcut legătura între criticile din ce în ce mai mari ale lui Putin și încăpățânarea și obsesia sa față de Ucraina – „o obsesie pe care ei (cercul intim al președintelui) nu o împărtășesc neapărat”, a explicat el.
Următoarele săptămâni ar putea fi decisive pentru viitorul lui Putin și pentru deciziile pe care le va lua în legătură cu războiul din Ucraina, au declarat doi oameni de afaceri ruși apropiați Kremlinului.
„Acesta este un punct de cotitură”, a subliniat unul dintre ei, explicând că vor izbucni frământări în Rusia dacă armata rusă nu va recupera teritoriile pierdute în contraofensiva ucraineană.
D-le Popa, ce teritorii a pierdut Rusia (Federatia Rusa ) de cand s-a constituit in 1991 pana in prezent ? Spuneti-ne si noua, prostimii care va citeste articolele parca provenite din scoala de jurnalism de la Moskva.