Actualitate

PA solicită Judecătoriei Chișinău, mandat de arest pentru 30 de zile în privința procurorului, Maxim Gropa

„S-a înaintat demers cu privire la aplicarea arestului preventiv pe un termen de 30 zile”, a menționat procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.  Demersul este examinat vineri începând cu ora 10.00 la Judecatoria Chișinău sediul Ciocana.

Procuratura Anticorupție a efectuat miercuri, 16 februarie, șapte percheziții, în cadrul unei cauze penale, în care este vizat procurorul-șef al Procuraturii raionului Hîncești, Maxim Gropa, bănuit în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul comiterii infracțiunii de îmbogățire ilicită, săvârșită de o persoană cu funcție de demnitate publică și falsul în declarația de avere.

De asemenea, PA menționează că, perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul în care locuiește de facto procurorul-șef al Procuraturii raionului Hîncești, constituit dintr-o casă la sol cu două nivele, înregistrată pe numele tatălui procurorului vizat și neinclusă în declarația de avere.

La fel, perchezițiile au cuprins și două apartamente deținute de procuror, biroul de serviciu și trei automobile, printre care un automobil înregistrat pe numele procurorului și utilizat de soția acestuia, un alt automobil înregistrat pe numele tatălui procurorului și utilizat de către procurorul-șef al Procuraturii raionului Hîncești, precum și automobilul de serviciu.

În acest sens, Gropa a fost reținut pe un termen de 72 de ore. Concomitent, acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunilor de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere, fiind audiat parțial referitor la circumstanțele cazului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *