Frumusețe

Părul frumos se poartă şi iarna

După ce soarele verii a fost un factor de stres pentru păr, acum vine rândul temperaturilor scăzute să afecteze structura şi rezistenţa podoabei capilare. Alternanţa temperaturilor frig-cald are un efect extrem de puternic asupra părului. Acesta tinde să se deshidrateze, ceea ce înseamnă că vârfurile se vor despica şi ulterior se vor rupe. Pentru a evita acest lucru este indicat ca părul să fie tuns mult mai des în sezonul rece decât în cel cald, mai exact la un interval de patru săptămâni.

Alimentaţia are şi ea un rol destul de important în conduita părului. Dacă ne dorim un păr frumos şi plin de vitalitate, trebuie să respectăm un regim alimentar sănătos. O alimentaţie echilibrată şi bogată în minerale, în special, în zinc şi magneziu va contribui la protejarea părului în timpul sezonului rece. Dacă nu reuşeşti să ai o alimentaţie corespunzătoare, suplimentele nutritive sunt o soluţie la care poţi apela destul de uşor.
Pentru ca părul să fie strălucitor şi sănătos, produsele de hair-styling trebuie alese cu mare grijă. Acestea trebuie să aibă o textură soft, light care să nu încarce firul de păr. Trebuie să evităm pe cât posibil îngrăşarea lui, fiindcă un p[r fragil şi uscat poate trece cu uşurinţă la starea de gras şi tern, şi asta din cauza produselor de hair-styling folosite în exces. O spumă pentru păr sau un fixativ uşor sunt alegerea ideală atunci când se doreşte o finisare perfectă.

Îngrijirea părului pe timpul iernii în trei paşi

Spălarea

Cea mai importantă etapă pentru a avea un păr sănătos este curăţarea. Aceasta trebuie făcută oricât de des simţi nevoia, pentru că altfel praful, poluarea şi uleiurile acumulate pe scalp îngreunează părul şi îi pot da un aspect tern. Spălatul părului, chiar şi zilnic, nu îl deteriorează. Pentru ca părul să fie sănătos trebuie clătit cu apă călduţă, nu fierbinte.

Hrănirea

Hrănirea părului are ca scop îngrijirea şi protejarea lui, asigurându-i totodată flexibilitate şi rezistenţă. O hrănire optimă se realizează imediat după spălarea părului. Balsamul este indicat pentru o hidratare perfectă. Balsamul se aplică pe părul spălat; acesta trebuie să acţioneze mai puţin de un minut, cam 30 de secunde.

Tratamentul

Tratamentul este cea mai importantă etapă în îngrijirea părului. În saloanele de frumuseţe specialiştii aleg măştile potrivite tipului de păr, dar şi în funcţie de anotimp. De cele mai multe ori masca pentru păr ajută la repararea firelor degradate şi previne ruperea cauzată de pieptănatul şi coafatul părului. Masca de păr poate fi aplicată o dată pe săptămână în cazul părului deteriorat, şi la două săptămâni dacă părul nu prezintă urme accentuate de degradare. Masca trebuie să acţioneze între două şi cinci minute.

Măşti preparate acasă
Mască din banane şi miere
Ai nevoie de:
O banană coaptă bine, două linguri de iaurt, două linguriţe ulei din germeni de grâu, 1/4 linguriţă de lecitină, 1/8 linguriţă de miere de albine, două linguriţe de lapte condensat, două-patru picături ulei esenţial de ylang-ylang.
Se amestecă ingredientele cu mixerul şi se aplică pe părul spălat şi şters. Masca se lasă să acţioneze timp de oră, apoi se clăteşte părul cu multă apă. Această mască se aplică o dată pe săptămână.

Mască de îngrijire a părului vopsit – păr normal sau uscat

Pentru părul normal sau uscat se recomandă o mască de hidratare intensă şi regenerare, care reface structura proteică a părului. Se pun într-un castron şi se amestecă două linguri de ulei de ricin, două linguri de ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, zece picături de vitamina A uleioasă, o fiolă de vitamina E, un gălbenuş de ou şi două linguri de miere. Masca se ţine jumătate de oră pe păr, apoi se spală.

(O. C.)
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *