Politică

PAS criticat dur pentru un mesaj în care pune presiune asupra justiției pentru a nu-l ancheta pe Andrei Spînu

Am fost șocat azi de comunicatul PAS în apărarea lui Andrei Spânu. Mai ales că în ultima perioada mi s-a făcut impresii că partidul de guvernare a învățat lecțiile politice.

În document, care poartă un caracter politic, se vorbește despre campania de denigrare cu falsuri impotriva domnului Spânu și sunt enumerate toate meritele dânsului față de partid. Dar nimic nu a fost scris despre patru dosare penale în care figurează fostul ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, fapt care este un adevăr.

Domnul Spănu insistă că aceste dosare sunt pornite la comanda unei grupări, care a activat în perioada lui Plahotniuc. Admit acest lucru, deși aceasta declarația mai mult se potrivește pentru un politician din opoziția, ci nu pentru vicepreședintele partidului, care aproape doi ani se află la guvernare. Mai ales că nu este mare secret că în structurile de forță pe poziții-cheie sunt unele persoane, prieteni ale lui Andrei Spânu, care la fel au lucrat în perioada statului capturat. Nu exclud că vedem acum și elemente de razborci interne între clanuri, unu dintre care este sprijinit de fostul ministru. În orice caz, avem Procuratura Anticorupție, condusă de o persoana, venită din exterior, care nu cred că poate fi suspectată că face parte de grupări criminale.

În acest context, comunicatul de azi, care probabil a fost scris de Andrei Spănu sau prietenii lui, pentru mine nu este altceva decăt presiunea deschisă asupra justiției.

Că Andrei Spânu este un membru cheie a conducerii Partidului Acțiune și Solidaritate și a avut un rol major în victoriile electorale din 2020 și 2021. Că va avea în continuare un rol esențial în efortul țării noastre de a deveni membră UE în cel mai scurt timp. Ce are acest lucru cu dosarele penale deschise ?

Oare toate aceste îl exonerează de răspundere în fața legii ? În general , comunicatul sună ca o amenințare pentru organele de anchetă cu sensul: vedeți cât de important este Andrei Spînu pentru partidul nostru și să nu vă gândiți măcar să atingeți pe el.

Ceea ce s-a întămplat azi, denotă, din păcate, faptul că unii fruntași din PAS, care mult vorbesc despre stat de drept, unde toți sunt egali în fața legii, practică standarde duble și nu vor să înceapă reforma justiției cu ei înșiși.

Alexandru Slusari

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Justitia in Moldova e numai pentru cei batrini care vind un marunchi de patrujel in piazza centrala !!! Justitie de cicat. Nu avem nevoie de asa justitie putreda si cancerogena in Moldova !!!

  2. Șobolanii din Haita Mafiota
    vorosordodonpahancanduchicu
    au găsit “infractorul” !
    – Da cât a furat Kuliokarii
    Impreuna cu igor Porcu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *