CSI / RusiaRăzboi

Patriarhul Kiril le spune rușilor să nu se teamă de moarte pe fondul mobilizării. „Dacă îți dai viața pentru țara ta, vei fi cu Dumnezeu în împărăție”

Patriarhul Kirill a cerut cetățenilor ruși să nu se teamă de moarte pe fondul deciziei a lui Vladimir Putin de a mobiliza trupe de rezervă pentru a lupta în Ucraina.

„Mergi cu curaj să-ți îndeplinești datoria militară. Și amintește-ți că, dacă îți dai viața pentru țara ta, vei fi cu Dumnezeu în împărăția, slava și viața veșnică a lui”, a declart el într-o predică la Mănăstirea Zachatievsky din Moscova, transmite Newsweek.

Kirill, care a justificat decizia lui Putin de a invada Ucraina în luna februarie pe motive spirituale și ideologice, a făcut aceste remarci la scurt timp după ce oficialii ruși au declarat că până la 300.000 de rezerviști vor fi chemați la luptă.

El a declarat în timpul predicii sale că o persoană cu „adevărată credință” nu este supusă fricii de moarte. O persoană devine „invincibilă” atunci când există în el o „dimensiune puternică asociată cu eternitatea” și încetează să se mai teamă de moarte.

„Credința face o persoană foarte puternică, pentru că îi transferă conștiința din viața de zi cu zi, de la grijile materiale, la grija pentru suflet, pentru eternitate”, a spus el. „Și anume, frica de moarte alungă un războinic de pe câmpul de luptă, îi împinge pe cei slabi la trădare și chiar să se răzvrătească împotriva fraților lor. Dar adevărata credință distruge frica de moarte”.

Anterior, patriarhul Kiril a invocat ideea că ucrainenii și rușii sunt un singur popor.

Acum acesta i-a îndemnat pe ruși în timpul predicii sale să nu-i considere pe ucraineni drept dușmani.

Potrivit lui Kirill, poporul ucrainean „este în pericol”, adăugând că acum „este foarte important să nu existe în inimi sentimentul că există un inamic”.

Kirill a îndemnat congregația sa să se roage pentru întărirea „sentimentelor frățești ale popoarelor Sfintei Rusii”, astfel încât „unitatea Bisericii, care este garanția păcii în vastitatea Rusiei, să devină și mai puternică”.

Acesta a mai menționat că creștinii ortodocși din Ucraina continuă să se roage pentru „stabilirea păcii în întinderile Rusiei istorice”.

Omul lui Putin a justificat, încă de la începutul războiului, conflictul ținând discursuri despre Rusia ca „putere iubitoare de pace” care nu se angajează în „aventuri militare”.

În iunie, el a spus că Rusia este „atacată” în întreaga lume din cauza sentimentelor de gelozie, invidie și indignare. Kirill a spus că crede că acest lucru se întâmplă pentru că Rusia este „altfel”.

Vă amintim că miercuri, 21 septembrie, Vladimir Putin a declarat mobilizarea parțială. „Vor fi chemați la serviciul militar doar cetățenii care sunt în prezent în rezervă și, mai ales, cei care au servit în forțele armate, au anumite profesii militare și experiență relevantă”, declarase Putin în discursul său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *