Actualitate

VIDEO/ Patriarhul Kiril, nou elogiu adus soldaților ruși: Dau dovadă de un curaj și un spirit de sacrificiu

„Soldații ruși dau dovadă de un curaj și un spirit de sacrificiu uimitoare în operațiunea militară specială din Ucraina și Donbas, iar totul vine dintr-un simț moral interior”, a susținut Patriarhul Kirill potrivit Nexta. Astfel, Kirill a lăudat armata Moscovei, acuzată de crime de război în Ucraina.

De-a lungul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, susținut de biserica ortodoxă a Rusiei, Kirill a avut mai multe mesaje de elogiere a militarilor ruși.

„Amintiți-vă că măreția statului nostru și respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi fața forțelor noastre armate”, a îndemnat patriarhul Kirill, care la scurt timp după descoperirea atrocităților comise de armata rusă la Bucea, a declarat că soldații ruși „cu siguranță” nu ar putea face rău nimănui. „Suntem o putere iubitoare de pace”, a mai declarat el, recent.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a devenit, prima țară europeană care a impus sancțiuni împotriva patriarhului Kirill al Rusiei, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin și susținător vocal al războiului din Ucraina.

La începutul lunii mai liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a fost inclus pe lista oficialilor ruși împotriva cărora Uniunea Europeană urma să impună sancțiuni, ca parte a celui de-al șaselea pachet de măsuri îndreptate împotriva Rusiei. Însă câteva zile mai târziu premierul ungar Viktor Orban a anunțat că guvernul său nu va susține sancționarea patriarhului Rusiei, afirmând că problema libertății religioase este „sacră și inviolabilă” în Ungaria.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *