Externe

Peste 1000 de soldați ucraineni capturați la Mariupol au fost deportați în Rusia pentru investigații

Peste 1.000 de soldați ucraineni care s-au predat în orașul port asediat Mariupol au fost transferați în Rusia pentru investigații, potrivit unei surse din poliția rusă, informează Reuters.

Dacă se confirmă, știrea ar putea să afecteze și mai mult negocierile de pace dintre cele două tabere. Kievul depune eforturi ca să îi elibereze pe cei în jur de 2.000 de apărători ai uzinei Azovstal din Mariupol printr-un schimb de prizonieri, dar parlamentarii ruși au cerut ca o parte dintre soldați să fie judecați în Rusia.

„Peste 1.000 de persoane din Azovstal au fost aduse în Rusia”, a scris agenția de știri TASS, citând o sursă din poliția rusă, dar nu a oferit detalii despre ce se va întâmpla mai departe cu prizonierii ucraineni.

Potrivit aceleiași surse, încă și mai mulți prizonieri din Ucraina urmează să fie trimiși în Rusia.

Săptămâna trecută autoritățile ucrainene au anunțat că o parte din cadavrele luptătorilor ucraineni morți în combinatul de la Azovstal au fost transferate Kievului de către trupele rusești.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Ivanilor !
    Degeaba încercați să transformați pe acești eroi a Ucrainei în criminali și teroriști. Ei au demonstrat că sunt net superiori, vouă, bandiților și hoților !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *