Actualitate

Peste 200 de deținuți care se află în două instituții penitenciare din regiunea transnistreană își vor exercita dreptul la vot

Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, la fel, vor putea vota prima dată și persoanele aflate în două centre de plasament de peste Nistru.

„În premieră vor participa la alegeri persoanele deținute din penitenciarele nr.8 și nr.12 din orașul Bender. Astfel, funcționarii electorali din secția de votare 4/40 din Varnița, Anenii Noi s-au deplasat spre Bender pentru a asigura dreptul la vot a 223 de deținuți și angajați ai acestor două instituții penitenciare.

De asemenea, 128 de alegători din cadrul a două centre de plasament pentru persoane vârstnice și cu dizabilități de la Cocieri”, a anunțat Cimil.

Potrivit CEC, solicitarea la Comisie a venit din partea Comisiei Unificate de Control și a fost acceptată. La CUC cu acest demers s-au adresat Administrația Națională a Penitenciarelor și administrațiile celor două centre de plasament.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *