Externe

Podoleak: Rusia va hotărî să negocieze cu Ucraina după ce trupele Kievului vor elibera oraşele Doneţk sau Lugansk

Mihailo Podoleak, consilierul al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, consideră că Rusia va decide să înceapă negocierile de pace și să-şi retragă trupele din Ucraina după ce armata ucraineană va dezocupa orașele estice Donețk sau Lugansk, transmite Rador.

„D – demoralizare. În Rusia, susţinerea războiului se scufundă rapid. De la oligarh la cizmar se formează o opinie: este timpul să se termine. Politic și psihologic, Rusia nu s-a maturizat încă pentru negocieri reale și retragere de trupe. Dar asta se va întâmpla. Imediat după eliberarea Doneţkului sau a Luganskului” – a scris Podoleak “>pe pagina sa de Twitter, într-un mesaj postat duminică dimineaţă.

RBC notează că, pe fondul contraofensivei de succes a Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Herson, oficialii ruși au început să vorbească din ce în ce mai des despre disponibilitatea de a iniţia un dialog. După ce armata ucraineană a preluat controlul asupra oraşului Herson, Ministerul rus de Externe a anunțat o „deschidere către negocieri” cu autoritățile ucrainene.

Ministrul adjunct rus de externe, Andrei Rudenko, a declarat că partea rusă nu are precondiţii pentru negocierile cu Ucraina. Cu toate acestea, poziția Ucrainei rămâne neschimbată. Președintele Volodimir Zelenski a afirmat că, așa cum a subliniat în repetate rânduri, nu va discuta cu actuala conducere a Federației Ruse.

Liderul de la Kiev a mai subliniat că, pentru a putea negocia, rușii trebuie să îndeplinească mai multe condiții clare. Printre acestea se numără restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, pedepsirea fiecărui criminal de război și garantarea faptului că toate acestea nu se vor mai întâmpla.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *