Lumea

Poliția de Frontieră se laudă că a prins un individ „periculos”. A înotat peste râul Prut ca să-și viziteze fratele

„Hotar blestemat”

Un bărbat de 43 de ani, locuitor al satului Colibași, raionul Cahul, este cercetat de „bravii” polițiști de frontieră pentru că ar fi comis o mare „ilegalitate”. Mai exact, în urmă cu o zi a fost reținut pe malul Prutului după ce înotat peste rât în vizită la fratele său.

„Oamenii legii” spun că, pe direcția localităților Colibași – Stoicani a fost observat cetățeanul în timp ce trecea înot râul Prut, însă când și-a dat seama că este urmărit, acesta a revenit pe malul moldovenesc.

„Individul era așteptat de către patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, care deja efectuase un schimb de informații cu colegii de la Sectorul Poliției de Frontieră Foltești (România). La fața locului, asupra persoanei s-a depistat un rucsac cu produse alimentare, haine de schimb și alte obiecte de uz personal. Deși nu deținea niciun document, polițiștii de frontieră au stabilit identitatea lui”, se arată în nota informativă.

Totodată, din informațiile operative existente, în România locuiește fratele persoanei documentate, unde de fapt și intenționa să ajungă.

În continuare cercetările pe caz se desfășoară sub aspectul comiterii infracțiunii de trecere a frontierei de stat, anunță „oamenii legii”.

Amintim că râul Prut este o graniță artificială, inventată de ruși, pentru a separă fără temei moldovenii (românii) care locuiesc pe cele două maluri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *