Prepară cea mai bună friptură de porc la cuptor
Ingrediente
1 kilogram şi jumătate de pulpă de porc
4 căţei de usturoi pisaţi
4 linguriţe cimbru tocat fin
4 linguriţe ulei de măsline
1 linguriţă coajă răzuită de lămâie
1 linguriţă şi jumătate sare
un sfert linguriţă de piper
Mod de preparare
Amestecă într-un vas usturoiul, cimbrul, coaja de lămâie, sarea, piperul şi uleiul de măsline. Încinge cuptorul şi împrăştie amestecul pe întreaga suprafaţă a pulpei de porc.
Împachetează carnea în folie de aluminiu şi aşaz-o într-o tavă. Lasă în cuptor cam 40 de minute. Dă la o parte folia, dă focul mai încet şi mai lasă pulpa în cuptor cam încă pe atât, adică 40-45 de minute, până când carnea s-a pătruns bine.
Transferă pulpa de porc pe un fund de lemn, lasă să se răcorească 10 minute, apoi poţi felia şi servi.
sursa: clickpoftabuna.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!