ExterneRăzboiROMÂNIA

Presa ucraineană: Racheta căzută la 22 de kilometri de granița României ar fi fost lansată de Ucraina

Racheta căzută la 22 de kilometri de granița României ar fi fost lansată de Ucraina, anunță Antena 3. Racheta găsită luni, 5 decembrie, pe teritoriul Republicii Moldova, la Briceni, a căzut la doar 22 de kilometri de frontiera de stat a României. E vorba de un incident similar celui din Polonia, soldat însă fără victime omenești, scrie Stiripesurse.

Antena 3 CNN transmite însă că, potrivit unor informații publicate chiar de presa ucraineană, acest dispozitiv ar proveni de la un sistem S-300 al apărării antiaeriene a forțelor Kievului.

Luni, peședinta Republicii Moldova Maia Sandu a cerut luni comunității internaționale să își sporească presiunile asupra Rusiei pentru a opri războiul.

De asemenea, ea a condamnat luni atacurile repetate ale Rusiei asupra cetățenilor, facilităților civile și infrastructurii critice din Ucraina.

„Comunitatea internațională ar trebui să își consolideze presiunea asupra Rusiei pentru a opri războiul. Numai astfel putem pune capăt suferinței și pierderii de vieți omenești”, a scris pe pagina sa de Twitter șefa statului.

Și premierul Natalia Gavrilița a condamnat luni atacurile din Ucraina și a spus că Moldelectrica a anunțat despre perturbații în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *