Social

Președinta Bundestagului Republicii Federale Germania vine într-o vizită în R. Moldova

Agenda de reforme a Republicii Moldova, situația de securitate din regiune și parcursul european al țării vor fi abordate în cadrul vizitei întreprinse la Chișinău de către Președinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Bärbel Bas. Oficialul se va afla în perioada 12 – 13 iulie într-o vizită în Republica Moldova, informează serviciul de presă al Parlamentului.

De asemenea, președinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Bärbel Bas, va fi primită de șefa statului Maia Sandu, va avea întrevederi cu premierul Dorin Recean și cu vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, scrie Moldova1.

„În cadrul discuțiilor vor fi abordate diverse subiecte de actualitate, printre care agenda de reforme a Republicii Moldova, situația de securitate din regiune și parcursul european al țării noastre”, se arată în comunicatul Legislativului de la Chișinău.

Vă amintim că Germania alături de România și Franța a inițiat anul trecut „Platforma de sprijin pentru Moldova” în scopul intensificării asistenței internaționale pentru Republica Moldova care se confruntă cu un val crescut de refugiați din Ucraina, criza energetică.

Recent, Germania a anunțat că oferă Republicii Moldova un sprijin adițional de 45 de milioane de euro pentru 2023-2024. Potrivit unui comunicat al Ambasadei Republicii Federale Germania la Chișinău, asistența este oferită pentru punerea în aplicare a reformelor administrației publice și managementului finanțelor publice, care reprezintă priorități în inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *