ActualitatePolitică

Președinta CSP și alți doi membri au formulat opinii separate în CSP: Dragalin nu ar întruni condițiile pentru funcție

Câștigătoarea concursului pentru funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, precum și alți candidați nu ar fi întrunit condițiile necesare de participare. Membrul Consiliului Superior al Procuraturii Eduard Varzar a declarat la ședința din 30 mai că în timp ce unii au fost excluși pe un anumit criteriu, alții au trecut în următoarea etapă având aceleași lacune.

„Nu este clar dacă diploma prezentată de dumneaei de Juris Doctor corespunde și diplomei de master și diplomei de licență cumulativ. În opinia mea ea a prezentat un alt act de studii în domeniul dreptului, echivalent cu cele două probabil, dar asupra corespunderii echivalării acesteia trebuie să se expună o structură abilitată. Noi avem în Republica Moldova o subdiviziune a ministerului Educației care realizează această procedură. În cazul doamnei Drăgălin este neclară corespunderea ei a acestui criteriu de deținere a unei diplome corespunzătoare”, a declarat Varzar la ședința din 30 mai menționând că este nevoie ca dosarele să fie remise pentru verificare și corectare.

„Ca și în cazul doamnei Drăgălin, avem mai mulți participanți cu copii ale documentelor de studii neidentificate”, a declarat acesta.

În timpul prezentării lui Eduard Varzari a intervenit ministrul Sergiu Litvinenco, sugerându-i raportorului să finalizez mai curând prezentarea, „din lipsă de timp”.

Președinta CSP, Angela Motuzoc, Eduard Varzar, Inga Furtună vor prezenta opiniile separate odată cu publicarea deciziei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. N-are dosar cu șină. Futu-vă-n bot de bolșevici ce sunteți. Vă țâțâie curul că nu mai puteți voi tăia și spânzura după bunul plac.
    Tăt pi loc pi loc pi loc… Uăi da’ noi trebui sî ni facim cî facim…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *