Politică

Președintele Bundestagului Republicii Federale Germania: „Sunt sigură că R. Moldova va fi parte a marii familii europene”

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi a avut o întrevedere cu președinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Bärbel Bas. La eveniment au participat și șefii comisiilor parlamentare permanente, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

De asemenea, oficialii au discutat despre agenda de reforme a Republicii Moldova, situația de securitate din regiune și parcursul european al țării noastre.

Astfel, la începutul discuției, Mihail Popșoi a mulțumit pentru aprobarea, în 2022, a Rezoluției Bundestagului, prin care se exprimă sprijinul față de parcursul european al Moldovei.

”Depunem efort maxim pentru a îndeplini recomandările Uniunii Europene. Republica Moldova își dorește să facă parte din marea familie a Uniunii Europene”, a spus vicespeakerul Popșoi.

De asemenea, vicepreședintele Legislativului a declarat că Parlamentul își dorește să intensifice dialogul bilateral la nivelul conducerii legislativelor, al comisiilor de profil și al secretariatelor.

Vicepreședintele Parlamentului a mai menționat că, în acest an, se împlinesc 30 de ani de cooperare dintre cele două țări, iar în toată această perioadă Germania a oferit sprijin financiar substanțial pentru implementarea diferitelor proiecte și reforme.

Președinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Bärbel BAS, a declarat că Germania susține parcursul european al Republicii Moldova.

“Vă felicit pentru pașii importanți pe care i-ați făcut după ce, anul trecut, ați depus cererea de aderare la Uniunea Europeană. Deja ați îndeplinit o parte din condiționalități. În numele poporului german, exprim susținerea pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Sunt sigură că R. Moldova va fi parte a marii familii europene”, a spus Bärbel Bas.

Totodată, președinta Bundestagului a apreciat faptul că, de la începutul războiului din Ucraina, Moldova a găzduit un număr mare de refugiați.

În cadrul întrevederii, președinții comisiilor permanente, atât din partea guvernării, cât și a opoziției, au pus în discuție un spectru larg de subiecte: realizările și dificultățile guvernării în domeniul economic și social, reforma justiției, combaterea dezinformării și amenințările la adresa securității naționale etc.

După întrevedere, președinta Bundestagului a semnat în Cartea de onoare a Parlamentului, a vizitat camera copiilor din incinta Legislativului și s-a familiarizat cu expoziția de pictură și grafică, intitulată „Anatol Ghimpu – 30 de ani de activitate pedagogică”.

Aceasta este a doua vizită a unui președinte al Bundestagului în Republica Moldova de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *