UE / Nato

Președintele Parlamentului European cere britanicilor să organizeze cât mai repede referendumul privind rămânerea în UE

A cerut britanicilor să organizeze cât mai repede referendumul promis de premier, privind rămânerea în UE și abia apoi să se renegocieze raporturile cu blocul comunitar.

„Cred că ar fi mai bine ca britanicii să organizeze rapid referendumul. Astfel vor decide dacă vor să rămână în UE”, a declarat Schulz la sosirea la o reuniune a Eurogrupului ce se desfășoară la Bruxelles.

„Odată ce se vor decide asupra chestiunii de fond, atunci vom putea discuta cu ei să vedem ce este mai bine de făcut”, a adăugat președintele PE.

Totodată, el i-a transmis lui David Cameron să nu considere că ar fi posibil ca aripa eurosceptică din partidul său conservator să ceară UE să înainteze propuneri guvernului de la Londra pentru ca apoi britanicii să decidă dacă rămân mai departe în UE.

„În Europa nu așa se procedează”, a insistat Schulz.
La rândul său, comisarul european pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, și-a exprimat convingerea că locul Marii Britanii este în UE, întrucât interesul ambelor părți este ca această țară să nu părăsească blocul comunitar.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *