Actualitate

Președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu frecventează biserică lui Putin unde se simte bine

Opinia unui șef de Parlament într-un stat parlamentar ar trebui, de obicei, să conteze. Cel puțin așa e normal să fie. Sunt convins că Igor Grosu știe despre asta. Și mai știe că orice declarație, înainte de a fi scoasă pe gură, trebuie cântărită bine. Pentru că această declarație nu îl reprezintă doar pe el, ci, înainte de toate, reprezintă poziția statului în general.

Igor Grosu, în plină luptă spirituală care se dă astăzi în Republica Moldova dintre Patriarhia Română și Patriarhia lui Putin, a ales să ne anunțe că este enoriașul unei biserici din cadrul Mitropoliei Moldovei. Firește, e dreptul lui să meargă la ce biserică poftește. Însă, fără îndoială, acest mesaj poate fi perceput ca unul de poziționare. Vrem nu vrem, așa e. Și poate e bine că am aflat anume acum care e această poziție.

Declarația vine și în contextul în care Igor Grosu, de dimineață până seara, ne spune că Rusia duce un război hibrid în Republica Moldova, război în care, se știe, biserica rusă joacă un rol extrem de important. E suficient să amintim despre promisiunea Patriarhului Chiril că soldații ruși care omoară pe frontul din Ucraina vor fie iertați de păcate sau de sfințirea rachetelor balistice „Satan II” de către preoții ruși.

Cam fățarnică atitudinea președintelui partidului de guvernare. Grosu ar trebui să ne spună și dacă parohul bisericii la care merge slăvește, la finalul slujbei, numele Patriarhului Chiril, așa cum o fac mulți preoți (nu toți) din cadrul Mitropoliei Moldovei. Tot el ar trebuie să ne mai spună când se simte mai bine: la întâlnirile cu Mitropolitul Moldovei Vladimir sau la întrevederile cu Patriarhul Daniel al României.

Și ultima întrebare la care ar fi oportun să ne răspundă Igor Grosu este cum decurge procesul retrocedării mai multor clădiri istorice Mitropoliei Basarabiei, confiscate în perioada comunistă. Promisiunea, trebuie să amintim, a fost făcută de Igor Grosu în martie 2023, la București, în fața Patriarhului Daniel.

ziua.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu-i de mirare ! Totdeauna ,printre politicieni au fost multe curve ! Igor Grosu este un exemplu convingător ! Biserica lui Kirilă de la Maskva ,nu are nicio legătură cu Dumnezeu ,doar cu Satana . Igor Grosu se închină la cine îi este mai apropiat …

  2. Păi ce se zîci despre maldaivani??? Că sunt cele mai mari șî mai perverse curve ci sî existî pi fața pământului. Șî iaca uăi, vini tavarișci Grosu, ditamai „prîșîdintili di parlament” de la cea mai adevărată „țară” ci sî existî di la ribentrop-molotov șî ni dovidești cî taman așa-i cum sî zîci dispri maldaivani.

  3. Tovarasul Grosu a primit binecuvantare wireless de la tov patriarh Kiril via Vladimir ca sa mearga in pelerinaj la mormantul lui Lenin.

  4. repet , nu exista nici o diferenta esentiala intre biserica rusa moloveneasca sau Romaneasca , si romanii continua sa-l pomenesca pe Kiril in rugaciuni , e problema lor interna. Dar Grosu , pana la inceperea razboiului in Ucraina spunea intr-un interviu cu jurnalisi ucraineni , ca nu propaganda rusa este un pericol pentru Moldova ci propaganda Plahotniuc, acea au ramas socati. Intr-un cuvant atat pliticienii cat si pochii, sunt niste oameni pacatosi pana laa urma care actioneaza in contextul propriilor interese materiale, mai putin spirituale sau statale..

    1. „si romanii continua sa-l pomenesca pe Kiril in rugaciuni …”. Mănânci kkt și tare îți mai place. La voi, la maldaivani, e permanent valabilă zicătoarea aia: șapca-n cap, țigara-n gură, capul (sec) plin de băutură…

      1. “la voi la moldoveni”, dar tu din ce neam te tragi, esti rasist ? ce conteaza etnia , si rusi normali exista , dar si romani cazuti in cap ca Sosoaca sau Simion . In ce priveste Kiril in rugaciuni , documenteaza-te , inainte de a injura . Patriarhul Daniel o face regulat au recunoscut reprezentantii Bisericii lui ..

        1. 1. Nu sunt rasist. Am scris „molotoivani” și aici se știu, se simt și se desconspiră zilnic cei ce intră sub incidența acestei denumiri de origine controlată
          2. Nu am înjurat
          3. În rugăciunile din bisericile din România NU se pomenește popa kgbist kiril în rugăciuni, poate doar la ducă-se pe pustii. Ce face Patriarhul Daniel în nume propriu și în rugăciunile lui intime e cu totul și cu totul altceva, NU GENERALIZA.
          4. Eu sunt ROMÂN, simt românește, trăiesc românește, vorbesc românește „patria mea e limba română”
          5. Contează etnia atâta timp cât există idioți utili ce nu știu ce sunt, ce au fost părinții lor și ce vor să devină

          1. si de ce ma insulti atunci, LA VOI < LA MOLDOVENI, folclor mi-ai mai bagat stors din deget . M-am identificat mereu ca roman, dar repet, nu conteaza etnia, lumea demult s-a globalizat, conteaza cum gandesti si incotro mergi . daca ai argumente si dovezi , prezinta-le, dar nu veni cu insulte si injuraturi, asta demonstreaza nivelul tau de inteligenta, ca sa nu mai vorbesc de educatie elimentara.. dupa cum vorbesti , am impresia ca in spatele BUREBISTEI sta badaranul necioplit , Ion Chicu…

            1. Citește și recitește până înțelegi punctele 1 și 5 din ce am scris mai sus și ai un răspuns la întrebările tale. Gargara cu „nu contează etnia” să i-o spui lui tavarișci Grosu și președintei voastre. Lumea e mult mai complexă decât v-a lăsat pe voi cccp-ul să vedeți. Cei ce nu își cunosc și nu își înțeleg trecutul nu pot avea un viitor.

              1. iarasi geeneralizezi, eu nu sunt adept pas si pe grosu l-am criticat de 3 ani in urma ca declara ca nu are nici o problema cu propaganda rusa , si abea azi s-au trezit ca le incurca dar e prea tariu ..

  5. Malda HISTA este calcata in picioare de cei ce sug inca pe unde apuica. UE noteaza pozitzia plavanilor si mai adauga inca 10 ani de asteptare pentru a intra in UE.. Cand turcu va intra in UE ( niciodata ) atuncdi si maldavani_i vor avea inca timp de asteptare. Dar mamica sandu pe la ce biserica se plimba ?????

  6. Nu conteaza ce spui ( in Parlament de exemplu ) conteaza ce faci ( frecventeaza Biserica Kremlinului ). Deci acest individ nu e duplicitar , de fapt e un tradator de tara si neam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *