Ultima oră

Primăria a alocat 1,9 mln. lei pentru boschetari

Georgeta Bâtcă, vicedirectoarea centrului, a declarat că acum pot fi cazate temporar până la 70 de persoane, dar numărul celor care au nevoie de această susţinere este mult mai mare.

Cele 70 de locuri sunt împărţite în mod egal pentru femei şi bărbaţi. Regulamentul prevede cazarea bărbaţilor până la vârsta de 62 de ani şi a femeilor până la 57 de ani. Persoanele mai în vârstă sunt trimise la azilurile pentru bătrâni.

Primăria municipiului Chişinău a alocat 1,9 milioane de lei în fondul instituţiei. Banii sunt destinaţi pentru alimentaţie, medicamente şi produse de igienă. Celor cazaţi li se oferă hrană de două ori pe zi, iar din ajutoarele materiale – haine şi încălţăminte.

Angajaţii îi ajută pe cei veniţi la centru să-şi restabilească actele de identitate, dacă au nevoie. În unele cazuri, procedura este complicată, pentru că unii oameni nu cunosc nici măcar datele personale care li se solicită.

Persoanele ajung aici din stradă, ghidate de cunoştinţe sau cu trimitere de la centrele medicale şi Centrul de treiere. Deşi sunt nevoiţi să doarmă uneori câte doi pe un pat, boschetarii sunt mulţumiţi de ajutorul care li se oferă. „De bine de rău, avem ce mânca şi avem un acoperiş pe timp de noapte. Ziua ne câştigăm existenţa cum putem, iar seara venim aici pentru că asta e casa noastră”, spune unul dintre ei.
Centrul se găseşte pe strada Haltei, nr. 2. Regulamentul prevede că persoanele pot fi găzduite aici pe un termen de trei luni, în cazul în care nu apar încălcări de regulament sau devieri comportamentale. Cu toate acestea, administraţia susţine că există persoane cu o situaţie dificilă cărora li s-a permis sa rămână la centru un termen nelimitat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Centrului Naţional de Medicină Urgentă, Pentru Craveţ, doar săptămâna trecută la spital au fost aduşi cu hipotermie patru oameni ai străzii.

(Info-Prim Neo) 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *