Lumea

Primele doze de vaccin vor sosi în Italia la sfârşitul lui ianuarie şi va exista o campanie de convingere a populaţiei

”Italia trebuie să încerce să obţină imunitatea colectivă şi din acest motiv o vaccinare masivă anti-COVID se va realiza prin persuasiune”, a spus oficialul italian la emisiunea ‘Che tempo che fa’ a postului RAI3.

”Cred că printr-o campanie reală vom putea încerca să obţinem imunitatea colectivă fără a pleca de la obligativitate, dar este o evaluare pe care o vom face pe parcurs”, a adăugat el.

Ministrul italian al sănătăţii a mai afirmat că primele doze de vaccin vor sosi în Italia la sfârşitul lunii ianuarie, dar va fi nevoie de ceva timp pentru realizarea procesului de vaccinare. ”În cel mai bun caz vom avea vaccinuri pentru 1,7 milioane de persoane la sfârşitul lunii ianuarie. Apoi, puţin câte puţin, aşteptăm sosirea altor vaccinuri şi în primăvară vom avea vaccinare masivă”, a estimat oficialul italian.

”Dintre cele şase vaccinuri, numai unul, Pfizer, cel care va sosi primul, are o limită de temperatură de -75 de grade. Ne ocupăm de aceasta pentru a crea toate condiţiile de gestionare a lanţului frigului”, explică ministrul.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a declarat săptămâna trecută că este în curs de pregătire un plan naţional pentru garantarea securităţii şi distribuţiei viitorului vaccin. De asemenea, va fi supus aprobării parlamentului italian un plan cu ”criteriile şi priorităţile” care vor fi avute în vedere în procesul distribuţiei dozelor de vaccin.

În acest timp, unul dintre cei mai importanţi virusologi italieni, Andrea Crisanti, directorul Laboratorului de Microbiologie şi Virusologie al Spitalului din Padova, a provocat controverse după ce a manifestat o opinie împotriva vaccinării.

”Pe baza cunoştinţelor pe care le avem astăzi, eu nu mă voi vaccina”, a spus Crisanti. El a continuat afirmând că nu se va vaccina împotriva COVID-19 ”atât timp cât datele privind eficacitatea şi siguranţa vaccinului nu sunt disponibile atât pentru comunitatea ştiinţifică cât şi pentru autorităţile care reglementează distribuţia acestuia”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *