Ucraina

Primele tancuri americane Abrams au sosit în Ucraina, susține președintele Zelenski

Primele tancuri americane Abrams au sosit în Ucraina, a anunţat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, salutând o ”veste bună”, relatează AFP.

Tancurile ”Abrams sunt deja în Ucraina şi se pregătesc să ne întărească brigăzile”, a precizat liderul de la Kiev pe pagina sa de Twitter.

Menționăm că livrarea acestor tancuri către Kiev a fost anunţată săptămâna trecută de preşedintele SUA, Joe Biden în timpul unei vizite la Casa Alba a preşedintelui Zelenski, care a solicitat un sprijin militar suplimentar în plină contraofensivă ucraineană pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia.

”Săptămâna viitoare, vor fi livrate Ucrainei primele tancuri americane Abrams”, a declarat liderul democrat la Casa Albă, în prezenţa preşedintelui Ucrainei, care a efectuat a doua vizită la Washington de la invazia rusă a Ucrainei din februarie 2022.

De asemenea, Joe Biden a anunţat că a aprobat un nou pachet de ajutor militar pentru Kiev, estimat de Pentagon la aproximativ 325 de milioane de dolari.

Statele Unite au promis în total Ucrainei 31 de tancuri de tip Abrams, echipate cu muniţie cu uraniu sărăcit de 120 de mm, eficiente împotriva tancurilor şi vehiculelor blindate. Cu toate acestea, ele sunt controversate din cauza riscurilor toxice pentru militari şi populaţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *