Politică

Primul președinte al Parlamentului Republicii Moldova: ”Dacă hoții sunt șefi aici înseamnă că statul nu există”

El a declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău, că Republica Moldova nu poate apăra ceea ce a promis prin Declarația de Independență și prin Constituție.

”Dacă cetățeanul nu este apărat, dacă legea nu funcționează, dacă cei tari și mari, hoții, sunt șefi aici, înseamnă că statul nu există. Asta din păcate este concluzia. Pentru că dacă ar exista am auzi și noi”, a declarat Alexandru Moșanu.

În opinia lui Alexandru Moșanu, cea mai mare tragedie a statului Republica Moldova a fost că nu au avut niciodată o clasă politică morală, iar actuala guvernare ar trebui să facă tot posibilul pentru a recâștiga încrederea populară pierdută.

Unica soluție a salvării Republicii Moldova ar fi, în opinia primului președinte al parlamentului, reunirea cu Țara. Dat fiind condițiile actuale acest lucru ar pune însă în pericol securitatea României, mai crede Alexandru Moșanu.

”Unii spun, ăștia cred că sunt optimiștii, că 25 la sută văd soluția în reunire. Eu nu știu care este cifra exactă. Noi însă dacă suntem români, dacă suntem patrioți români, dacă suntem români convinși dar nu doar pe hârtie, păi atunci când vorbim despre reunire, trebuie să ne întrebăm și să ne gândim în primul rând ce se va întâmpla cu România după o asemenea reuniune cu vreo 70 la sută de rusofili? ”, a declarat Alexandru Moșanu.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *