Actualitate

Pro-rusul Ivan Ceban sare în apărare „colegilor” din Hîncești, suspectați de diverse crime

Primarul pro-rus al Chișinăului, Ivan Ceban sare în apărare corupților din Hîncești: „Astfel, se dorește distragerea atenției oamenilor de la subiectele importante precum creșterea prețului la lumină sau tentativa președinției de a limita dreptul oamenilor la întruniri asupra căreia deja s-au pronunțat și experții.

Dacă cineva se face vinovat – să fie pedepsit dar conform legii.

Lăsați instituțiile să își facă lucrul, fără comenzi și fără SHOW-uri”

Percheziţii la Hînceşti: Primarul Alexandru Botnari, reţinut pentru 72 de ore

Primarul de Hîncești, Alexandru Botnari, a fost reţinut în urma percheziţiilor de miercuri dimineaţă în biroul de serviciu, precum şi la domiciliu.

Procuratura nu a oferit detalii despre ce i se incriminează lui Botnari, dar a precizat că percheziţiile au loc în cadrul unui dosar pentru înstrăinarea ilegală a unor terenuri din intravilanul localităţii.

În 2020, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare a regimului juridic al conflictelor de interese pe numele edilului din Hîncești pentru că a semnat cu fiul său un contract de arendă, în condiții avantajoase, a unui teren, proprietate publică.

Conform probelor expuse în documentul ANI, în ianuarie 2018, Alexandru Botnari, aflându-se în funcția de primar de Hâncești, ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului Hâncești, care ar fi fost adjudecat de fiul său în rezultatul unei licitații.

Contractul a fost semnat pentru un termen de 25 de ani, iar Botnari junior a fost obligat să achite doar 10 la sută din prețul inițial al terenului, estimat 79.400 lei.

Alexandru Botnari a respins acuzațiileîntr-un video plasat pe Facebook. „Nu sunt de acord cu această decizie, pentru că este arenda unui teren, iar feciorul meu a participat la licitație. Banii încasați de la arendă vin în buget și nicidecum nu este adus prejudiciu autorităților publice locale sau Primăriei în legătură cu această arendă. Decizia de arendă aparține Consiliului și eu nu am aici nici o atribuție”, s-a justificat edilul de Hâncești.

Alexandru Botnari a deținut, în 2019, pentru un scurt timp, mandatul de deputat, după ce a câștigat alegerile din februarie, candidând pe circumscripția uninominală Hâncești din partea PDM. În octombrie 2019, a câștigat alegerile locale pentru funcția de primar de Hâncești. În decembrie 2019, Botnari a renunțat la mandatul de deputat în favoarea celui de primar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *