Actualitate

Procurorul general Alexandr Stoianoglo refuză să vină în fața deputaților pentru a fi audiat

Într-un comunicat emis de serviciul de presă al PG se spune că conducerea acestei instituții înțelege interesul viu al forului Legislativ pentru subiectul fraudei bancare, care „chiar și în condițiile unui val de blocaje, a avansat esențial”.

„Înțelegem, totodată, că acest fapt i-a deranjat atât pe cei implicați în mușamalizarea anterioară a dosarului, cât și pe beneficiarii fraudei, care recurg la orice metodă pentru a-l înlătura pe actualul Procuror General, scăpând astfel, de răspundere penală. La fel, le înțelegem și eforturile în a afla cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare.

Procuratura însă, nu le va da „muniție” și va duce investigația până la final, supunându-se doar Legii, iar rezultatele aducându-le la cunoștința societății, lucru pe care îl preconizăm în timpul cel mai apropiat”, se arată în comunicatul PG.

Amintim că azi vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a declarat că furtul miliardului deja trezește un mare dezgust, mai ales după ultimele intervenții ale controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. „Lumea nu înțelege deja cine e procuror general. A trecut mai mult de un an de când Stoianoglo e procuror general și niciun dosar nu a fost trimis în judecată. Să vină în Parlament, înțelegem că nu-l putem obliga, dar îl rugăm frumos. Să nu ne documentăm de la Veaceslav Platon despre cum e situația” a spus Alexandru Slusari.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *