CSI / Rusia

Putin anunță că Rusia va lansa misiuni de patrulare permanentă deasupra Mării Negre

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a ordonat Forțele Aerospațiale ale Rusiei să înceapă patrularea permanentă a spațiului aerian de deasupra Mării Negre cu avioane de luptă înarmate cu rachete Kinjal („Pumnal”), relatează TASS și Hotnews.

„La instrucțiunile mele, Forțele Aerospațiale Ruse lansează patrule permanente în zona neutră a spațiului aerian de deasupra Mării Negre. Avioanele noastre Mig-31 sunt înarmate cu sisteme Kinjal”, a anunțat el în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o după întâlnirea cu președintele chinez Xi Jinping la Beijing.

De asemenea, Putin a mers în China pentru a participa la forumul inițiativei „Centura și Drumul”, proiectul de infrastructură prin care Beijingul și-a extins semnificativ influența în lume în ultimul deceniu. Premierul ungar Viktor Orban a participat și el la forum, prilej cu care s-a întâlnit cu Putin.

Dictatorul rus a spus la conferința de presă de miercuri că rachetele Kinjal au o rază de acțiune de peste o mie de kilometri și ating o viteză de Mach 9, susținând însă că decizia de a începe misiuni de patrulare constantă deasupra Mării Negre nu reprezintă o „amenințare”.

Vladimir Putin spune că ultima decizie majoră a SUA nu va afecta luptele din Ucraina

Putin a spus că doar „informează” cu privire la această decizie, acuzând însă din nou Statele Unite că sunt din ce în ce mai atrase în războiul din Ucraina în condițiile în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat în urmă cu o zi că Washingtonul a furnizat țării sale rachete de atac cu rază lungă ATACMS.

Informații în acest sens au apărut în presa americană încă de luna trecută, însă ele nu au fost confirmate oficial de Washington sau Kiev până marțea aceasta.

Putin a declarat miercuri că decizia SUA reprezintă o „greșeală”, dar că ea nu va afecta în vreun fel evoluția luptelor de pe front.

„În primul rând, acest lucru cauzează rău și provoacă o amenințare suplimentară. În al doilea rând, vom putea desigur respinge aceste atacuri. Războiul este război”, a spus el în timpul conferinței sale de presă din China.

„Dar, cel mai important, ea nu are capacitatea fundamentală de a schimba deloc situația de pe linia de contact. Acest lucru este imposibil, asta o putem spune cu certitudine”, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *