CSI / Rusia

Putin și-a tras o nouă matrioșkă, învelită în staniol occidental

Naivii de pe ambele maluri ale Prutului o cred erou. Nu e decât un erou întârziat al Uniunii Sovietice. Dar ce se va întâmpla în vecinătatea imediată e demn de un scenariu ticluit în laboratoarele străine. Maia Sandu face parte din înțelegerea Putin – Merkel de amplificare a cooperării lor economice și în alte comitate.

Mai e Basarabia un tărâm românesc?

Dacă privim doar din punct de vedere statistic, românii sunt majoritari. Simpla lectură a CV-ului Maiei Sandu dezvăluie că în 2010 a obținut titlul de Master în politici publice, după finalizarea studiilor la Școala Kennedy de administrație publică a Universității Harvard SUA. Ulterior, în perioada iunie 2010 – iulie 2012, a fost consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale la Washington.

Nu-i așa că seamănă cu Dacian Cioloș? Un parcurs de Matrix

Am lăsat intenționat să se umfle rânza analiștilor care se conduc după iluzii, nu după predicții matematice. S-a înfoiat pipota naționalistă. Vezi, Doamne, Maia Sandu e alesul. Dar dacă parcurgi programul ei politic vei descoperi că nu are niciun gând să facă Unirea mult dorită de către români. Nici nu ar avea voie. Se învârte între ringhișpilul german și menajeria cu tigrii siberieni.

Socialiștii și comuniștii moldoveni au decis să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 în cadrul unui bloc electoral. Au pierdut. Credeți că Moscova a rămas încremenită în proiect? E atât de proastă încât să susțină în continuare cuplul eșuat politic Voronin-Dodon?

Kremlinul i-a lăsat pe stigmatizați în plata Domnului. A schimbat partitura, via Cancelaria germană.

Putin și-a tras o nouă matrioșcă, învelită în staniol occidental

Un absolvent al Școlii Kennedy nu poate fi acuzat niciodată de moscovism. Și aici e șiretlicul Diavolului. Să pară că nu există. Pentru noii vulpoi ai arealului geopolitic, amenințarea Rusiei că va “consolida factorul transnistrean,” dacă noul guvern al Republicii Moldova va alege să promoveze o linie antirusească, e o simplă nuielușă.

Transnistria e un cap de pod. E locul unde există depozite imense de armament și de echipamente militare ale Armatei ruse. De fapt nici nu a aparținut niciodată de statul român.

De Transnistria, Maia Sandu vorbește în termeni reverențioși. “Republica Moldova va căuta o soluţie exclusiv paşnică pentru regiunea separatistă Transnistria”, a declarat Maia Sandu în cursul unei întâlniri cu ministrul suedez de externe Ann Linde, preşedintele în exerciţiu al OSCE. Ca să vezi relație sus pusă.

Linde e primul mare lider european care se duce la Tighina, oraș al regiunii secesioniste și promite autoproclamatului șef de gubernie, înscăunat la Tiraspol, “un viitor statul special pentru Transnistria.” Declarația însărcinatului cu pace-n lume n-a stârnit comentarii. Ce statut special? Ce au ticluit Merkel și Putin?

Pe vremea când era candidată a Partidului Acțiune și Solidaritate pentru funcția de președinte în alegerile din 1 noiembrie 2020, ex-premierul Maia Sandu, a dat de înțeles că formațiunea sa nu promovează unirea cu România și că acest lucru îl vor decide cetățenii, nu partidele sau politicienii.

Deci ea va lupta cu corupția și va roboti la resetarea justiției, nu va fi preocupată de unire.

A apărut sosia Slujirii pure. Neutralitatea Diavolului

Dintr-un anumit unghi, Maia Sandu va fi varianta molovenească a Laurei Kodruța Kovesi.

Va fi nemiloasă cu relicvele. Se va bate asemenea cruciaților pentru Sfântul Graal: statul de drept.

Faptul că migrația moldovenilor în occident va spori, ne va susține argumentația că misiunea ei nu era să aducă prosperitate cetățenilor basarabeni, ci să joace rolul neutralității.

Un alt cotlon al Diavolului, neutralitatea, se ascunde de văzul lumii. Republica Moldova va avea rolul de tampon. Un absorbant obișnuit sau un tampon perfect? Rușii știu povestea din reclama pentru lucrurile intime că rechinul nu se atinge de femeia care folosește tamponul perfect.

După cum bine știm, Lucifer are o mare calitate. Știe să zăpăcească lumea. Victoria ei a ucis rațiunea. Când te uiți câte elogii i se aduc, te pregătești să admiți că s-a nășit o nouă slujire pură.

Înarmată pentru statul de drepți, e soldatul credincios nașilor

Maia Sandu nu vrea decât un parcurs european pentru Moldova. Nu a suflat niciun predicat legat de aderare la NATO și integrarea în UE. Toacă, precum melița, cuvinte de lemn: stat de drept, democrație consolidată, intensificarea luptei anticorupție.

Vulpoiul de la Kremlin e mulțumit de calul său troian. Își face bine treaba.

Maia Sandu e soluția cea mai convenabilă momentului pentru politica de bună vecinătate a Rusiei: fă-te că lucrezi, eu nu văd ce faci.

Ai milă, Doamne, de rătăciții care își fac cult din himere!

„Unirea? Asta o să decidă cetățenii. O să facă unirea, n-o să facă unirea, asta e decizia cetățeanului. Eu mă angajez să contribui la curățarea instituțiilor statului, la curățarea clasei politice de politicieni corupți, la reformarea justiției și la resetarea economiei”, a declarat recent Maia Sandu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Sursa: România Liberă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *