MoldovaUcraina

Război economic între Ucraina și Moldova: Oprim toate importurile moldovenești dacă blochează cerealele noastre

Guvernul ucrainean pregătește o rezoluție de interzicere a importurilor moldovenești, a declarat ministrul adjunct al Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii, reprezentantul Comerțului al Ucrainei, Taras Kachka, citat de Ukrainskaia Pravda.

„Am informat Chișinăul că orice restricție din partea Moldovei va fi considerată un pas extrem de neprietenos și va presupune interzicerea imediată a tuturor importurilor din Moldova”, a spus oficialul.

Potrivit acestuia, introducerea unei astfel de interdicții a fost deja convenită și pregătirile sunt în curs.

Vă amintim că recent ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, i-a comunicat omologului său ucrainean Mykola Solski despre intenția Republicii Moldova de a introduce temporar interdicția privind importul de grâu, porumb, rapiță și floarea-soarelui originare din Ucraina, cu asigurarea tranzitului prin teritoriul moldovean.

De asemenea, oficialul moldovean a declart că cantitatea de cereale autohtone din depozite este mare, fapt ce pune presiuni pe fermierii noștri.

Totodată, menționăm că fermierii moldoveni cer interzicerea importurilor din Ucraina a grâului, porumbului, seminței de floarea soarelui și rapiței. Aceștia oferă termen de o săptămână autorităților și amenință cu proteste.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

    1. Sa nu uitam insa ca paporul moldovean niciodata nu si-a ascuns adanca si nestramutata dragoste fata de rusi. La urma urmei, in RM se vorbeste oficial peste tot (chiar si in parlament) rusa, nu ucraineana, desi, din cate stiu, in RM traiesc mai multi ucraineni decat rusi… Iar in unele zone ale tarii, e mai sanatos sa nu sufli o vorba pe ucraineana, indeosebi acum. Ne mira, deci, ca ucraineni sunt putin sifonati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *