CSI / Rusia

Războiul a ajuns în Rusia / Locuitorii din satele de frontieră din regiunea Belgorod vor fi relocați în suburbiile Moscovei

Locuitorii din Belgorod și din districtele limitrofe ale regiunii vor fi mutați într-un sanatoriu de lângă Moscova. Guvernatorul Viaceslav Gladkov a declarat că decizia a fost anunțată în cadrul unei ședințe a personalului operațional.

Gladkov a explicat că cererea de relocare temporară a venit din partea locuitorilor din Belgorod și din alte teritorii limitrofe, iar aceasta va fi aprobată. „Regiunea Moscova este deja pregătită să primească 500 de locuitori din Belgorod într-una dintre stațiunile de sănătate. Suntem pregătiți să asigurăm transportul. De asemenea, mesele și cazarea pe teritoriul sanatoriului vor fi gratuite. Când situația operațională va permite, vom aduce rezidenții înapoi”, a declarat Gladkov pentru VKontakte.

De asemenea, a spus el, vor fi întărite măsurile de protecție a energiei, comunicațiilor și a instalațiilor de locuințe și utilități din regiunea Belgorod. Proprietarii de afaceri din Belgorod și din zonele limitrofe au fost sfătuiți să introducă un program de lucru flexibil sau să permită angajaților să lucreze de la distanță.

Anterior, la 21 octombrie, Gladkov a raportat că a avut loc un incendiu la o întreprindere industrială din districtul urban Shebekinsky din regiunea Belgorod din cauza unei lovituri de obuz. „Potrivit rapoartelor preliminare, există o victimă. O echipă medicală o duce deja la spital. Toate serviciile operaționale sunt la fața locului”, a precizat postul său.

VIDEO AICI

De asemenea, guvernatorul a raportat că satul Murom a fost supus unui bombardament intens. Potrivit acestor rapoarte, au fost lovite o școală, o grădiniță, un centru de recreere și case particulare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *