Politică

Reacția MAEIE la convocarea diplomatului moldovean la Ministerul rus de Externe: „Orice decizie luată de către autoritățile țării noastre vine să securizeze spațiul nostru informațional și hotarele R.Moldova”

Expulzarea șefului „Sputnik” Moldova, Vitali Denisov, cetățean rus, a stârnit reacții din partea Moscovei. Însărcinatul pentru afaceri al Ambasadei Moldovei în Rusia, Sergiu Goncerenko, a fost convocat joi, 14 septembrie, de Ministerul de Externe de la Moscova și informat că „pasul neprietenos al autorităților moldovenești nu va rămâne fără un răspuns adecvat din partea Rusiei”. Autoritățile de la Chișinău au declarat că expulzarea lui Denisov este o chestiune internă și are scopul de a proteja spațiul informațional național, scrie Radio Moldova.

Menționăm că însărcinatul pentru afaceri al Ambasadei R. Moldova în Rusia, Sergiu Goncerenko, a fost convocat miercuri, 13 septembrie, de Ministerul de Externe de la Moscova, după ce Chișinăul l-a expulzat pe șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov.

Fiind contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Igor Zaharov, a declarat că expulzarea directorului Sputnik reprezintă o chestiune internă a Republicii Moldova. „Această convocare este o politică ostilă față de țara noastră, iar orice decizie luată de către autoritățile țării noastre vine să securizeze spațiul nostru informațional și hotarele Republicii Moldova”.

De asemenea, el a subliniat că Republica Moldova respectă libertatea presei și i-a sugerat Federației Ruse să facă același lucru.

„În ceea ce privește acuzațiile privind libertatea presei, sugerăm Federației Ruse și Ministerului de Externe din această țară să coordoneze mai bine eforturile sale de progres în ceea ce privește libertatea presei în Federația Rusă”, a explicat purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Vă amintim că șeful „Sputnik Moldova”, cetățeanul Federației Ruse, Vitali Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pe un termen de 10 ani, susțin sursele Deschide.MD din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație. Astfel, în acest sens, Denisov a fost condus la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind obligat să părăsească teritoriul statului nostru.

Menționăm că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a confirmat expulzarea șefului biroului Sputnik la Chișinău și declararea acestuia drept persoană indezirabilă în Republica Moldova, pentru o perioadă de 10 ani. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *