Politică

Regimul terorist din Tiraspol susținut de fasciștii ruși au împiedicat delegația R. Moldova să intre în regiune

Autoritățile din Moldova comunică că astăzi, 14 aprilie, ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control a început la Bender cu o întârziere de circa două ore. Cauza întârzierii a fost provocată de așa-numiții „grăniceri” subordonați Tiraspolului care au oprit nemotivat autovehiculul delegației Republicii Moldova la intrare în orașul Bender, au pretins abuziv prezentarea actelor membrilor delegației și ale mașinii spre „control”, intenționând să efectueze și o verificare propriu-zisă a automobilului.

„Delegația Republicii Moldova a cerut deplasarea urgentă la fața locului a grupului de observatori militari ai Forțelor Mixte de Menținere a Păcii care au documentat incidentul, iar reprezentanții Chișinăului au putut să se deplaseze spre locul desfășurării ședinței. Delegația Republicii Moldova condamnă abuzurile comise de structurile de forță ale Tiraspolului dislocate ilegal în raionul cu regim sporit de securitate Bender, care vor fi discutate la ședința de săptămâna viitoare”, se arată întru-un comunicat emis de Comisia Unificată de Control.

Totodată, delegația Republicii Moldova a cerut explicații de la reprezentanții transnistreni în CUC despre situația jurnalistului Vladimir Soloviov, corespondent al publicației ruse „Kommersant” și redactor-șef la NewsMaker.md, pe care în aceeași dimineață, până la sosirea delegației moldovenești, câteva persoane neidentificate l-au scos din edificiul unde au loc reuniunile de lucru ale Comisiei Unificate de Control și l-au dus într-o direcție necunoscută. Din câte se cunoaște, acesta intenționa să realizeze interviuri cu membrii CUC. Delegația transnistreană a răspuns sfidător că nu cunoaște nimic și că trebuie să se documenteze.

„Delegația Republicii Moldova este profund îngrijorată de aceste acțiuni ilegale ale structurilor de forță ale Tiraspolului îndreptate asupra reprezentanților mass-media, cazul urmând a fi investigat de organele de drept în conformitate cu legislația națională”, se mai arată în comunicat.

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control reprezintă interesele Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control şi participă nemijlocit la realizarea Acordului cu privire la principiile de reglementare paşnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat de Republica Moldova şi Federaţia Rusă la 21 iulie 1992.

Vezi și Putin recrutează tineri din R. Moldova în armata rusă prin intermediul „transnistriei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *