Actualitate

Restricțiile în spațiul aerian moldovenesc, ucrainean, rusesc și belarus vor rămâne în vigoare până în 2029

Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene (Eurocontrol) prevede, în previziunile sale până în 2029, că restricțiile privind zborurile în spațiul aerian al Ucrainei, Rusiei, Belarusului și Moldovei vor rămâne în vigoare.

Se menționează că industria aviatică continuă să se recupereze după pandemia de coronavirus, dar factorii cheie care încetinesc acest proces sunt invazia rusă în Ucraina, restricțiile impuse zborurilor interne din motive de mediu, lipsa de personal în aeroporturi și grevele aferente.

“Restricțiile în spațiul aerian al Ucrainei, Rusiei, Belarusului și Moldovei vor rămâne în vigoare până la sfârșitul orizontului de prognoză (2029)”,” – se arată în document.

În altă parte a documentului, se precizează că acest lucru înseamnă o revenire la rutele obișnuite ale aeronavelor.

Printre factorii cheie în ceea ce privește modul în care invazia Rusiei în Ucraina afectează aviația civilă, Agenția Europeană de Aviație citează deteriorarea generală a situației economice, inclusiv previziuni de creștere a PIB-ului mai mici din cauza întreruperilor în lanțurile de aprovizionare cu energie, inflația ridicată și scăderea încrederii generale.

De asemenea, menționează că industria aviatică continuă să se recupereze după pandemia de coronavirus

După cum știți, la 24 februarie, Ucraina și-a închis complet spațiul aerian pentru aeronavele civile. La scurt timp după aceea, UE și SUA și-au închis cerul pentru aeronavele rusești. Ulterior, Rusia a ripostat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *