Culinar.md

Rețeta secretă pentru Chilli cu carne delicios de iute: o explozie de arome și savoare în gura ta!

Ingrediente:

  • 0.5 kg de carne de vită sau de porc tăiată cubulețe mici
  • 1 ceapă mare tăiată cubulețe
  • 3 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 ardei iute tăiat cubulețe (opțional)
  • 2 cani de roșii tăiate cubulețe
  • 1 cană de fasole roșie scursă și spălată
  • 1 cană de fasole neagră scursă și spălată
  • 2 lingurițe de pudră de chili
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 lingură de sare
  • 1/4 lingură de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/4 cană de apă
  • 1/4 cană de ulei vegetal sau de unt
  • 1/4 cană de suc de lămâie

Mod de preparare:

  1. Încălziți uleiul sau untul într-o oală mare la foc mediu. Adăugați carnea și sărăți-o. Gătiți carnea până când este rumenită, amestecând des, timp de aproximativ 8-10 minute.
  2. Adăugați ceapa, usturoiul, ardeiul iute și amestecați bine. Gătiți timp de 2-3 minute, până când ceapa devine moale.
  3. Adăugați roșiile, fasolea roșie, fasolea neagră, pudra de chili, cimbrul, oreganoul, sarea și piperul. Amestecați bine.
  4. Adăugați apa, sucul de lămâie și amestecați bine.
  5. Reduceți focul la mediu-scăzut, acoperiți oala cu un capac și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 30-40 de minute, amestecând des, până când sosul este gros și carnea este moale.
  6. Serviți chilli-ul cald, cu o garnitură de brânză rasă, smântână sau smântână acrișoară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *