Actualitate

Reţetă / Supă cremă de dovleac

Ingrediente

2,5 l supa de legume

500-600 g de dovleac

100 ml smantana

1 ceapa mare (sau 2 mijlocii)

1 / 2 cana de orez

1 ceapa

2 morcovi

1 ardei

2 cartofi

1 radacina pastarnac

1 telina, patrunjel

 unt

Mod de preparare 

Intr-o oala se pregateste o supa de legume (orice legume: ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, varza, radacina de patrunjel, pastarnac, telina – tot ce este in casa, cu exceptia sfeclei).

Fierbem 20-30 de minute in apa. Potrivim de sare si piper.

Se fierbe orezul in apa cu sare 10 -15 minute, apoi se pune intr-o strecuratoare.

Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Dovleacul se taie cuburi mici si se caleste impreuna cu ceapa.

Dupa ce s-au calit se introduc in blender impreuna cu legumele din supa. Se rastoarna apoi impreuna cu orezul in supa.

Cand se serveste se presara cu patrunjel taiat marunt. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *