Reţetă / Supă cremă de dovleac
Ingrediente
2,5 l supa de legume
500-600 g de dovleac
100 ml smantana
1 ceapa mare (sau 2 mijlocii)
1 / 2 cana de orez
1 ceapa
2 morcovi
1 ardei
2 cartofi
1 radacina pastarnac
1 telina, patrunjel
unt
Mod de preparare
Intr-o oala se pregateste o supa de legume (orice legume: ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, varza, radacina de patrunjel, pastarnac, telina – tot ce este in casa, cu exceptia sfeclei).
Fierbem 20-30 de minute in apa. Potrivim de sare si piper.
Se fierbe orezul in apa cu sare 10 -15 minute, apoi se pune intr-o strecuratoare.
Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Dovleacul se taie cuburi mici si se caleste impreuna cu ceapa.
Dupa ce s-au calit se introduc in blender impreuna cu legumele din supa. Se rastoarna apoi impreuna cu orezul in supa.
Cand se serveste se presara cu patrunjel taiat marunt.