(REȚETA ZILEI) O garnitură de sezon – gogoșari în sos de roșii

Mâncarea respectivă este ușor de pregătit, toate legumele utilizate la preparare aflându-se în grădină.
Pentru patru porții sunt folosite: patru ardei gogoșar roșu mărime medie, 200 grame suc de roșii, 100 grame zahăr, 100 grame ulei de măsline și 100 grame de oțet din vin, o linguriță rasă de sare, 10 grame piper boabe, patru foi de dafin.
Modul de preparare:
Ardeiul se spală și se taie, pe lungime, în fâșii de un centimetru lățimea. Într-o cratiță se adaugă restul ingredientelor precizate și se așează la foc domol. Cu o lingură de lemn se amestecă până se dizolvă zahărul și sarea. Când compoziția dă în primul clocot se adaugă ardeiul-gogoșar. Se amestecă timp de un minut și se îndepărtează de pe foc.
Când se apreciază că s-a răcit, se așează în farfurii, alături de friptură.
sursa: agerpres.ro