Social

România a acceptat extrădarea lui Dorin Stratulat, principalul suspect în cazul crimei de la Strășeni

Autoritățile de la București au acceptat extrădarea în Republica Moldova a lui Dorin Stratulat, principalul suspect în cazul omorului de la Strășeni. Acest lucru a fost confirmat de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, transmite Știri.md.

De asemenea, Robu a precizat că avocații lui Dorin Stratulat urmează să conteste decizia de a fi extrădat.

„Statul român a acceptat extrădarea lui. Așteptăm să treacă toate etapele de contestare, examinare și în timpul apropiat nu este exclus că el o să fie extrădat în Republica Moldova”, a declarat procurorul general interimar.

Menționăm că Dorin Stratulat a fost reținut în România pe 24 august. Poliția Republicii Moldova a informat, miercuri, 10 august, despre faptul că într-o pădure din raionul Strășeni a fost depistat cadavrul împușcat al unui tânăr în vârstă de 29 de ani, pe care mama sa l-a anunțat dispărut în după-amiaza zilei de marți, 9 august. Surse apropiate ale anchetei susțin că acesta ar fi fost împușcat din propria armă, de către feciorul fostului polițist și nepot al generalului Nicolai Alexei, după ce ar fi participat împreună la un chef nocturn.

Ulterior, cadavrul victimei a fost găsit în pădurea din localitatea Zubrești, raionul Strășeni, fiind îngropat în pământ până la gât și cu trei gloanțe în cutia toracică.

Victima s-a dovedit a fi fiul unui lider agricol din raionul Rezina, iar mașina sa de model BMW X6, dar și pistolul acestuia, fără încărcător, au fost depistate de oamenii legii în proximitatea casei din pădure unde s-a dat petrecerea cu mult fast.

Principalul suspect a fugit din Republica Moldova la scurt timp după toate cele întâmplate. Acesta este fiul fostului polițist Ion Stratulat, împușcat mortal în septembrie 2011 pe o terasă din Chișinău de către kickboxerul Ion Șoltoianu. Suspectul este nepotul generalului Nicolae Alexei, socrul lui Ion Stratulat. Dorin Stratulat fusese anunțat în căutare internațională pentru localizare, arest și extrădare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *