ActualitatePolitică

România finanțează R. Moldova, iar Chișinăul ajută separatiștii din Transnsitria / Strategia moldovenilor e aceeași – vițelul deștept suge de la două vaci odată

Vineri, 2 decembrie, în cadrul Congresului extraordinar al Alianței pentru Unirea Românilor, desfășurat la Alba Iulia, în cadrul discursului său, președintele AUR, domnul George Simion a declarat că România nu trebuie să mai finanțeze guvernele de la Chișinău, pe motiv că ar fi anti-românești, ci susținerea statului român trebuie să se îndrepte direct către cetățenii de dincoace de Prut.

O parte din presa de la București (inclusiv cea plătită de PSD și PNL din subvenția publică), cu preluări în presa de la Chișinău, dar și foarte mulți lideri politici, mânați de imperativele luptei politice, au decupat din discursul președintelui AUR, doar prima parte a enunțului și au diseminat în spațiul public o informație elucubrantă, conform căreia AUR ar fi împotriva românilor din Basarabia.

AUR România, este unicul partid unionist din România, al cărui obiectiv statutar suprem este reîntregirea, prin aducerea Basarabiei la trupul țării. Celelalte partide românești, din arcul guvernamental sau din opoziție, după aderarea României la NATO și UE și-au pierdut busola și nu au reușit să articuleze nici un proiect fundamental pentru țară, ori Unirea Basarabiei cu România este cel mai important proiect de țară, unul azimutal pentru români și pentru AUR.

În același timp, la Chișinău în 31 de ani, s-au perindat guverne și guvernări în toate nuanțele cromatice și cu tot felul de viziuni geopolitice, dar din păcate toți au mărturisit și practicat moldovenismul statalist, cu rădăcini ideologice în perioada stalinistă, conform căruia moldovenii (românii basarabeni) ar fi o națiune distinctă de românii din dreapta Prutului, respectiv aceștia trebuie să-și făurească viitorul într-o formațiune statală distinctă, numită Republica Moldova.

De zeci de ori și cu diferite ocazii, de-a lungul ultimilor 31 de ani de la ruperea Basarabiei de imperiul sovietic, Republica Moldova, care este un stat artificial, a apelat după ajutor la București, iar suportul frățesc nu a întârziat să apară, dar după ce situațiile de criză erau depășite, guvernanții de la Chișinău își continuau opera lor de plodire a „națiunii moldovenești”, insistând în declarații și acțiuni într-o albie de românofobie.

Să nu facem o confuzie gravă: când vorbim despre administrația de la Chișinău, noi nu ne referim la românii basarabeni. Ne referim la guvernanții de ieri și de azi, care au drept scop perpetuarea imposturii statale, ce ține românii basarabeni în insecuritate și sărăcie. Guvernul de la Chișinău, cu cifrele pe masa, știe că această construcție statală nu poate supraviețui economic și nici geopolitic fără ajutor din exterior.

Guvernul de la Chișinău, între București și Tiraspol

Vedem în zilele acestea cu câtă lejeritate Guvernul de la Chișinău jonglează între București (de la care primește gaze naturale și energie electrică la prețuri preferențiale) și Tiraspol (a se citi Moscova) cu care au încheiat un contract mai mult decât dubios și netransparent privind „cedarea” către întregii cantități de gaze naturale primite de la Gazprom (Kremlin) pentru susținerea „statalității” transnistrene din cadrul statalității moldovenești.

Comportamentul reprobabil al guvernanților de la Chișinău este specific descrierilor lui Leonid Kravciuk, primul președinte al Ucrainei, care spunea că vițelul deștept suge de la două vaci odată. Această practică este contraproductivă și trebuie curmată.

În aceste condiții AUR România și respectiv AUR Republica Moldova consideră că susținerea statului român trebuie să se îndrepte direct către românii basarabeni și comunitățile lor locale.

România trebuie să elaboreze mecanisme eficiente prin care banii contribuabililor români să fie investiți inteligent în Basarabia, în primul rând în economia Republicii Moldova. Banii trebuie să ajungă direct la cetățenii Republicii Moldova (pentru subvenții, alocații, contribuții pentru plata facturilor, etc) și în comunitățile locale (sate, comune și orașe), prin diferite proiecte de infrastructură.

Acest lucru ar apropia românii basarabeni de țara lor România și ar consolida curentul unionist, spre realizarea grabnică și pentru vecie a Unirii Basarabiei cu România.

Chișinău. 5 decembrie 2022

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. “George Simion a declarat că România nu trebuie să mai finanțeze guvernele de la Chișinău” – sunt perfect de acord! Pentru ce a spus acum, o droaie de “patrioti” si “unionisti adevarati” se vor napusti asupra lui GS, il vor invinui, ca mereu, de pro-rusism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *