CSI / Rusia

Rusia continuă să aducă trupe în apropierea graniței cu Ucraina – VIDEO

Zilele trecute, Putin a transmis americanilor că dorește ca NATO să nu se extindă în estul Europei. Consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat, vineri, că SUA sunt pregătite de dialog cu Rusia cu privire la revendicările sale și că diplomația americană va prezenta propriile îngrijorări cu privire la criza din Ucraina. El a mai spus că ultima evaluare a guvernului SUA arată că Vladimir Putin nu a luat încă decizia de a invada Ucraina.

În ultimele zile, însă, Rusia a continuat să aducă noi trupe în apropierea graniței cu Ucraina, în ciuda faptului că președintele Joe Biden l-a îndemnat pe președintele rus Vladimir Putin să detensioneze situația. Mai multe unități militare rusești au fost trimise în zona de frontieră în ultimele zile, au declarat pentru CNN surse apropiate serviciilor de informații.

Oficialii americani și ucraineni spun că au putut vedea dovezi că Rusia a început să folosească avioane și trenuri comerciale pentru a sprijini efortul militar. O activitate similară fusese observată și în primăvară, când Rusia a comasat trupe în apropiere de granița cu Ucraina. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *