CSI / RusiaExterne

Rusia îl critică pe Joe Biden pentru remarci despre prăbușirea avionului lui Prigojin

Vineri, Rusia l-a criticat pe preşedintele american Joe Biden după ce acesta a declarat că nu este surprins că şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin a fost ucis în prăbuşirea unui avion, avertizând de asemenea că nu este potrivit pentru Washington să facă astfel de remarci.

Miercuri, 23 august, Joe Biden a spus că nu era surprins după informaţiile despre moartea lui Prigojin, adăugând că în Rusia nu se întâmplă multe lucruri fără ca în spatele lor să nu se afle Vladimir Putin, aminteşte Reuters.

”Nu sunt surprins”, a declarat Biden. ”Nu se întâmplă mare lucru în Rusia fără ca Putin să nu fie în spate, dar nu ştiu suficient pentru a da răspunsul”, a mai adăugat el..

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat că remarcile ilustrează dispreţul Washingtonului faţă de diplomaţie.

”Cu toate acestea, în opinia mea, nu este cazul ca preşedintele SUA să vorbească despre astfel de evenimente tragice”, a mai adăugat Riabkov, citat de agenţia de presă de stat TASS, preluată de Reuters.

Vă amintim că joi, 24 august, Putin a transmis condoleanţe familiei lui Prigojin, numindu-l un om de afaceri talentat care a ştiut să-şi vadă propriile interese şi care putea, când i se cerea, să-şi aducă contribuţia la cauza comună.

De asemnea, adăugând că Prigojin este un personaj care a făcut greşeli serioase.

”Vreau să-mi exprim cele mai sincere condoleanţe familiilor tuturor victimelor. Întotdeauna aşa ceva este o tragedie”, a declarat dictatorul rus în remarci televizate în timpul unei întâlniri la Kremlin cu şeful regiunii Doneţk, instalat de Moscova în estul Ucrainei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *