Politică

Rusia va anexa oficial teritoriile ocupate din Ucraina pe 30 septembrie

Discursul lui Vladimir Putin în fața Adunării Federale ar putea avea loc pe 30 septembrie, a anunțat RIA Novosti, citând o sursă parlamentară.

O sursă RIA Novosti a declarat că în această zi va avea loc un “eveniment protocolar”, al cărui nivel de organizare indică prezența președintelui.

TASS a citat o sursă din Duma de Stat care a declarat că “procedura pentru ca regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie să devină parte a Rusiei” ar putea avea loc în acea zi.

De asemenea, TASS a raportat că Duma de Stat va examina pe 28 septembrie proiectele de lege privind “reîncorporarea în Rusia” a teritoriilor ocupate de Ucraina.

O sursă din cadrul Consiliului Federației a declarat pentru RIA Novosti că, la 29 septembrie, camera ar putea examina “un tratat și o lege privind aderarea unor noi subiecți la Federația Rusă”.

Discursul lui Putin în fața adunării federale ar putea fi similar cu evenimentele din 2014, când, înainte de anexarea Crimeei, președintele a ținut un discurs în Sala Sfântul Gheorghe de la Kremlin în prezența deputaților și senatorilor din Duma de Stat și apoi a semnat un acord privind acceptarea Crimeei în Rusia.

Rusia plănuiește să anexeze teritoriile ocupate ale Ucrainei în urma “referendumurilor privind aderarea la Rusia” care au avut loc acolo la sfârșitul lunii septembrie – în ciuda faptului că, atunci când a anunțat lansarea “operațiunii speciale”, Putin nu a vorbit despre niciun plan de ocupare a teritoriilor ucrainene. Autoritățile ucrainene spun că acest lucru nu le va afecta intenția de a-și elibera teritoriul.

Președintele Rusiei trebuie să țină discursul său anual privind starea națiunii în fața Adunării Federale. În ultimii ani, a avut loc în primele luni ale anului. În februarie – cu o săptămână înainte de invazia Rusiei în Ucraina – Putin a anunțat că lucrează la acest discurs, dar evenimentul nu a fost niciodată programat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *