CSI / Rusia

Rusia vrea să organizeze pe 9 mai o “paradă a prizonierilor” ucraineni la Mariupol

Potrivit unui consilier al primarului local, trupele ruse ar intenționa să organizeze o așa-zisă “paradă a prizonierilor ucraineni” pe 9 mai, dar la Mariupol. Conform oficialului, ar urma sa fie adusi 2.000 de civili ținuți acum în lagăre de filtrare, care să fie îmbrăcați în uniforme ale armatei ucrainene. Cecenii lui Ramzan Kadîrov au sărbătorit încă de acum două saptamâni “victoria”, în fața combinatului siderurgic Azovstal.

New York Times care citează înalți oficiali americani, Statele Unite au furnizat forțelor ucrainene informații care le-au permis sa urmărească, să țintească și să ucidă generali ruși în Ucraina. Informațiile transmise ucrainenilor de serviciile secrete americane ar fi cuprins detalii privind mișcările trupelor ruse, dar și localizări ale centrelor de comandă mobile.

Ucrainenii susțin că au ucis 12 generali ruși de rang înalt de la începutul conflictului. Pentru că în armata rusă deciziile nu sunt lăsate aproape deloc pe seama ofițerilor interiori, dar și din cauza moralului scăzut în rândul trupelor ruse, comandanții de rang înalt sunt nevoiți să se afle aproape de linia frontului, observa analistii. Astfel s-ar putea explică numărul foarte mare de generali rusi eliminati.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Invadezi o tara vecina,o bombardezi pina o distugi si inca sa faci parada cu prizonierii ?
    Asta e “drujba” Rusiei ?
    Rusine,cotropitorilor !
    La Haga !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *