Politică

Rusie fierbe! Se anunță proteste masive împotriva mobilizării în toate orașele

Protestul începe astăzi, 21 septembrie, la ora 21:00. Sunt planificate mitinguri în centrele multor orașe din Rusia.

Mișcarea Vesna a anunțat un protest la nivel național împotriva mobilizării anunțate de Putin pe 21 septembrie.

Activiștii au anunțat acest lucru pe Twitter. Aceștia propun ca cetățenii Federației Ruse să se adune la 21 septembrie, la ora 19.00, în centrul orașelor lor.

“Acum, războiul va ajunge cu adevărat în fiecare casă și în fiecare familie. Autoritățile obișnuiau să spună că doar “profesioniștii” luptau – și că aceștia vor câștiga. S-a dovedit că nu vor câștiga – și prizonierii au început să fie recrutați pe front. Iar acum a fost anunțată mobilizarea”, a precizat mișcarea într-un comunicat.

“Înseamnă că mii de bărbați ruși – tații, frații și soții noștri – vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor vărsa lacrimi mamele și copiii? Pentru palatul lui Putin?” – adaugă activiștii.

Putin a spus în discursul său că mobilizarea parțială va fi anunțată în Federația Rusă începând cu 21 septembrie 2022. Potrivit lui Putin, vor fi supuși la recrutare doar cetățenii care se află în rezervă și, mai ales, cei care au servit în rândurile forțelor armate ruse, au anumite profesii militare și experiență relevantă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *