CSI / RusiaExterneRăzboi

Rușii anunță că au lansat noi lovituri masive asupra obiectivelor din Ucraina. „Toate țintele desemnate au fost atinse”

Marți, o serie de rachete de precizie cu rază lungă de acțiune aeriană și maritimă au fost lansate asupra instalațiilor militare de comandă și control și a sistemului energetic al Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, citat de Interfax.ru.

„Astăzi (n.r. – marți), Forțele Armate ale Federației Ruse au continuat să efectueze o lovitură masivă cu arme aeriene și maritime cu rază lungă de acțiune și ghidaj de precizie împotriva instalațiilor militare de comandă și control și a sistemului energetic al Ucrainei. Scopul atacului a fost realizat. Toate țintele desemnate au fost atinse”, a declarat Igor Konașenkov.

Ucrainenii au confirmat noile atacuri rusești, anunțând că orașul Zaporojie a fost lovit de 12 rachete, potrivit Ukrainskaya Pravda.

De asemenea, orașul Liov a rămas în mare parte fără curent electric, în urma unui atac aerian, în timp ce forțele armate ucraineane a anunțat doborârea a 14 rachete inamice în diferite regiuni ale țării.

În ziua precedentă a fost efectuată o lovitură masivă asupra Ucrainei și, potrivit Ministerului rus al Apărării, de asemenea, „toate țintele desemnate au fost lovite”. 

Menținăm că Vladimir Putin a confirmat atacurile, declarând că lovituri masive asupra țintelor ucrainene au fost efectuate la sugestia Ministerului Apărării și conform planului Statului-Major al armatei ruse.

De asemenea, Putin a avertizat că dacă încercările de a comite atacuri teroriste pe teritoriul Federației Ruse vor continua, răspunsurile vor fi dure și vor corespunde nivelului amenințărilor la adresa Rusiei.

Ucraina a acuzat Rusia la ONU că este un stat terorist, după ce, în urma atacurilor cu rachete de luni, cel puțin 19 civili au fost uciși, iar alți 105 au fost răniți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *