CSI / Rusia

Rușii rămân fără Johnnie Walker, Smirnoff sau Guiness. Unul dintre cei mai mari producători de alcool din lume părăsește piața rusă

Compania Diageo plc din Marea Britanie, unul dintre cei mai mari producători de alcool din lume, părăsește piața rusă.

“După încetarea exportului și a vânzării de produse finite către clienții noștri din Rusia în martie, am luat o decizie dificilă de a reduce treptat activitățile comerciale din țară”, a declarat un reprezentant al companiei pentru Interfax, adăugând că acest proces de restricționare a afacerilor în Rusia va dura aproximativ șase luni. “Ne așteptăm ca acest proces să dureze aproximativ șase luni, timp în care vom continua să ne concentrăm pe sprijinirea angajaților noștri, inclusiv pe furnizarea unui pachet extins de plăți compensatorii în deplină conformitate cu legislația rusă”, a declarat un purtător de cuvânt al Diageo.

La începutul lunii martie compania a suspendat transporturile către Federația Rusă “luând în considerare starea lanțurilor logistice globale”.

Diageo a început să efectueze propria distribuție pe piața rusă din 2006, potrivit site-ului companiei.

În 2020, compania a început îmbutelierea whisky-ului sub mărcile Bells and White Horse la fabrica din Sankt Petersburg a vinurilor spumante CJSC.

Diageo este unul dintre liderii internaționali în producția și vânzarea de băuturi alcoolice. Portofoliul companiei include branduri precum Smirnoff, Black Label, Johnnie Walker, J&B, Guinness, Baileys, Captain Morgan, Gordon’s, etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *