Actualitate

Rușii visează „frumos” și vor ca Republica Moldova să plăteasca gazul consumat în regiunea aflată sub ocupația rusească

Declarația Maiei Sandu cu privire la datoria regiunii transnistrene pentru consumul de gaze rusești nu vizează soluționarea problemei transnistrene, este de părere Konstantin Kosaciov, șeful comisiei pentru relații externe a Consiliului Federației Ruse, anunță deschide.md

Sandu a declarat într-un interviu pentru RBC că Chișinăul nu ar trebui să plătească pentru gazele folosite de locuitorii Transnistriei separatiste.

„O astfel de poziție seamănă mai degrabă cu gândirea unui expert în mărfuri sau a unui contabil decât a unui politician. Doamna Sandu ar fi făcut mult mai mult pentru restabilirea integrității teritoriale (până acum ipotetică) a Moldovei, dacă ar fi venit cu inițiativa opusă – de a prelua cheltuielile de către statul moldovenesc pentru a asigura furnizarea de gaze în toată țara", inclusiv Transnistria ", a spus Kosaciov.

Menționăm că cetățenii R. Moldova, de pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale din Chișinău, nu au datorii la gaz. Datoria este a unei companii private – Moldova-Gaz (deținută de Gazprom) către compania „mamă” – Gazprom din Federația Rusă.

Statul R. Moldova nu are nicio datorie la gaz, lucru care pe care îl înțelege oricine, mai puțin moscoviții care speră să sperie cineva cu „datoriile de miliarde”.

Cei cu adevărat prejudiciați de această datorie sunt cetățeni ruși care sponsorizeaza regimul mafiotic de la Tiraspol, îi recomandăm lui Kosaciov să-și facă mai multe de griji de bunăstarea cetățeanului rus decât de „datoria RM”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *