Social

Secretarul de stat al MAEIE, condamnă la OCEMN distrugerea barajului Kahovka din Ucraina

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Vladimir Cuc, a condamnat în cadrul unei reuniuni a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN) distrugerea barajului de la Kahovka, care a cauzat inundații dezastruoase și prejudicii ecologice Mării Negre.

O atenție specială, în cadrul reuniunii, a fost acordată situației complicate din regiunea Mării Negre, impactului războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și consecințelor economice ale acestuia. Oficialul moldovean a reiterat poziția fermă a Republicii Moldova cu privire la susținerea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, menționând că războiul de agresiune continuă să afecteze funcționalitatea Organizației și compromite eforturile comune de a promova prosperitatea și creșterea economică în regiune, relatează Deschide.md.

Cu referire la agenda europeană a Republicii Moldova, au fost comunicate progresele în procesul de implementare a reformelor, consolidarea statului de drept și luptei cu corupția, precum și intensificarea multilaterală a cooperării cu UE. S-a menționat aprofundarea cooperării cu România și alte state membre ale UE în domeniul transportului, energeticii și infrastructurii.

Abordând activitatea OCEMN, secretarul de stat a salutat inițiativa de convocare a reuniunilor Președinției-în-Exercițiu a Serbiei și a reiterat importanța finisării agendei economice, care reprezintă un document de bază pentru explorarea potențialului economic al Organizației.

Menționăm, că Vladimir Cuc a participat la cea de-a 46 Reuniune a Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai statelor membre din Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră, care s-a desfășurat în format de videoconferință.

La sfârșitul reuniunii, Republica Serbia a predat Republicii Turcia Președinția-în-Exercițiu în cadrul OCEMN. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *