Externe

„Separați de război”. Poșta Ucrainei a lansat un timbru special pentru sărbătorile de iarnă creat de o elevă

Poșta ucraineană a lansat un timbru special pentru sărbătorile de iarnă, conceput de o elevă de clasa a XI-a din Mikolaiv, care a fost nevoită să fugă din țară din cauza războiului, relatează Libertatea.

Desenul fetei a fost ales câștigător al unui concurs public.

Creația a fost denumită „Separați de război”, ilustrația înfățișează o imagine împărțită în două în care o femeie stă așezată lângă un brad de Crăciun, privind artificiile și un bărbat se adăpostește lângă un perete și își reîncarcă pușca. Ea este singură acasă, el se află pe linia frontului.

„Toată lumea poate înțelege profunzimea acestei idei, precum și emoțiile autoarei, al cărei oraș natal a scăpat de bombardamente doar 46 de zile de la începutul războiului”, a afirmat Igor Smelyansky, șeful serviciului poștal ucrainean, Ukrposhta.

De asemenea, imaginea „va aduce speranță, pentru că în 2023 vom avea o altă dată istorică – ziua în care vom câștiga”, a mai adăugat el.

„De aceea îmi doresc foarte mult ca acest timbru de Crăciun și Anul Nou să devină pentru voi un alt simbol al invincibilității și să vă aducă aminte că vom rezista împotriva tuturor pronosticurilor și vom ridica un pahar pentru victoria noastră pe 31 decembrie, cu sau fără electricitate!”, a mai adăugat Igor Smelyansky.

Menționăm că de la începutul invaziei ruse, poșta ucraineană a lansat mai multe timbre legate de război, unul dintre cele mai cunoscute fiind cel cu replica „Navă rusească, du-te naibii”, dată de grănicerii de pe Insula Șerpilor când o navă a Kremlinului s-a apropiat de ei și i-a somat să se predea.

Un alt timbru a fost lansat de Ucraina pentru a onora aeronava Antonov-225 Mriya, care a fost cel mai mare avion cargo din lume și a fost distrus de bombardamentele ocupanților ruși, altul a fost dedicat trupei Kalush Orchestra, care a câștigat Eurovision 2022, iar altul va prezenta “>podul Crimeei, care fost afectat de o explozie puternică la începutul lunii octombrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *