Actualitate

Separatiștii „joacă” la nervii autorităților de la Chișinău. Încalcă libera circulație a cetățenilor din zonă

Potrivit Biroului politici de reintegrare, imediat, la fața locului au fost solicitați observatorii militari pentru documentarea acestor acțiuni care sunt contrare articolului 3 din Acordul moldo-rus semnat la 21 iulie 1992 și unor decizii aprobate la nivelul Comisiei Unificate de Control. Procedura de coordonare a deplasării observatorilor militari a fost tărăgănată intenționat de către reprezentanții Tiraspolului până când „grănicerii” au părăsit locația, transmite realitatea.md.

„În asemenea circumstanțe, delegația Republicii Moldova a evidențiat importanța elaborării unui mecanism eficient de monitorizare în Zona de Securitate și aprecierii acțiunilor așa-numitor „grăniceri”, care destabilizează situația în perimetrul de responsabilitate al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, însă exponenții Tiraspolului s-au opus includerii acestor subiecte pe ordinea de zi a ședinței. Nu au atins consensul nici copreședinții Comisiei desemnați din partea Republicii Moldova, Federației Ruse și regiunii transnistrene, care s-au întrunit separat pentru consultări suplimentare”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare.

Din motiv că Tiraspolul continuă să blocheze examinarea problemelor stringente pe platforma Comisiei Unificate de Control, în lipsa unei agende aprobate, ședința ordinară a Comisiei a fost amânată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *