CSI / RusiaRăzboiUcraina

Serviciile secrete britanice: Capturarea orașului Avdiivka de către trupele rusești în viitorul apropiat este puțin probabilă

Armata rusă, cu un grad ridicat de probabilitate, a lansat o ofensivă coordonată în mai multe direcții din estul Ucrainei, inclusiv asupra orașului Avdiivka, în regiunea Donețk, potrivit celui mai recent raport al serviciilor secrete britanice, citat de BBC și G4media.

„Trupele rusești din Donețk desfășoară o ofensivă combinată de arme împotriva orașului Avdiivka, care se află pe linia frontului din 2014. Orașul este un obstacol serios în calea forțelor rusești în atingerea obiectivului lor mai larg de a stabili controlul asupra regiunii Donețk”, se arată în raport.

Militarii ruși, cu ajutorul mai multor batalioane blindate, încearcă în prezent să înconjoare orașul

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, încercarea de a ataca Avdiivka va fi cea mai mare operațiune ofensivă a Rusiei, cel puțin până la sfârșitul anului 2023.

Dar capturarea Avdiivka în viitorul apropiat este puțin probabilă, consideră oficialii serviciilor de informații.

Forțele ucrainene puternic apărate au ținut până acum probabil în frâu avansul armatei Rusiei, care a suferit pierderi grele în echipamente și oameni.

În condițiile unui progres lent și a unor pierderi masive, cucerirea orașului Avdiivka pare din ce în ce mai puțin probabilă pe termen scurt, concluzionează serviciile secrete britanice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *