CSI / RusiaExterneRăzboi

Grupările militare pro-ucrainene au intrat în Rusia – Servicii Secrete

Luptători din Legiunea Rusă pentru Libertate, Corpul Voluntar al Rusiei și Batalionul Siberian au intrat în unele regiuni rusești „în cadrul unei operațiuni comune”, anunță cele trei grupări pro-ucrainene. Informația a fost confirmată și de serviciile secrete ucrainene.

Există relatări despre lupte cu arme în satele de graniță, la Belgorod și Kursk, iar localnicii au relatat despre mișcarea tancurilor. De asemenea, mai multe grupuri armate în camionete se află la graniță, potrivit Nexta.

Între timp, luptătorii „Legiunii Libertatea Rusiei” au publicat un videoclip în care spuneau că „merg la alegerile prezidențiale din Rusia”. Ei au publicat imagini care ar arăta momentul în care armata a trecut granița ruso-ucraineană.

Se pare că cele trei grupări ar fi preluat controlul asupra așezării de frontieră Lozovaya Rudka din regiunea Belgorod, iar o luptă continuă în Tetkino, regiunea Kursk.

În Belgorod răsună alertele de raid aerian.

Ce spun serviciile secrete ucrainene

Reprezentantul Direcției Principale de Informații ale Ucrainei, Andrei Yusov, într-un comentariu pentru Channel 24, a comentat intrarea Legiunii Libertății Rusiei, RDK și Batalionul Siberian pe teritoriul Rusiei.

“Legiunea Libertății Rusiei, RDK și Batalionul Siberian de pe teritoriul Federației Ruse acționează ca unități independente, deoarece constau din cetățeni ai Federației Ruse. La urma urmei, sunt acasă”, a spus Yusov, potrivit presei ucrainene.

El a confirmat că o operațiune comună a acestor unități are loc probabil pe teritoriul Federației Ruse.

Reacția Rusiei

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că mai multe așezări din districtul urban Shebekinsky au fost atacate de Forțele Armate ale Ucrainei (AFU).

Gladkov a mai declarat că districtul Belgorod a fost atacat de Forțele Armate ale Ucrainei cu ajutorul unei drone, care a lansat patru dispozitive explozive, relatează presa rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *