Frumusețe

Siluetă după dietă (II)

După perioada de graţie, adaugă, treptat, alimentele la care ai renunţat pe perioada regimului. În primele săptămâni de după dietă nu depăşi 12 mese normale.

2. Nu uita obiceiurile bune din timpul dietei. Chiar dacă nu mai ţii dietă trebuie să consumi apă în continuare şi să uiţi de alimentele grase. Studiile au demonstrat că aportul insuficient de apă şi excesul de grăsimi sunt principalele cauze ale acumulărilor de kilograme după dietă.

3. Obligatoriu trei mese pe zi. Savurează cina cu cel puţin o oră înainte de culcare. Gustările trebuie să fie obligatoriu doar fructe.

4. Nu abuza de produsele de patiserie, nu mânca nimic pe stradă, în mijloacele de transport în comun sau în maşină. Nu mânca niciodată în picioare şi renunţă la micile gustări.

5. Consumă alimente bogate în fibre, fructe şi legume înăbuşite sau la cuptor. Este de preferat să mănânci peşte, curcan, pui, carne de iepure şi carne de vită. Renunţă la mezeluri sau la preparate procesate din carne de porc.

6. Nu uita de mişcare. Încearcă să faci, zilnic, măcar 30 de minute de mişcare. Mergi pe jos, urcă scări sau chiar încearcă acasă să faci câteva exerciţii.

7. Mănâncă variat, încet şi la ore fixe. Nu îţi calma enervările ronţăind, pentru că faci ca tot efortul tău sa devină inutil.

8. Nu te înfometa, nu sări peste mese, nu uita de micul dejun. Un mic dejun sănătos este secretul unei zile reuşite, în care te vei simţi în formă şi plină de energie.

9. Nu te priva de lucrurile care îţi plac,
dar consumă-le cu plăcere. Eşti dependentă de dulciuri? Nu este nicio problemă dacă vei mânca două-trei pătrăţele de ciocolată neagră pe zi. Îţi place pizza? Poţi savura pizza o dată la două săptămâni, dar cu condiţia ca blatul să nu fie foarte pufos. Dacă vrei ca kilogramele să nu se repună, alege mâncarea gătită, înlocuieşte dulciurile cu fructe sau cu lapte şi cereale şi renunţă la mâncarea preparată industrial.

oana.carasaz.timpul@gmail.com

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *